Muisklikken automatiseren met AutoClicker

© PXimport

Muisklikken automatiseren met AutoClicker

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 29 maart 2020 - 05:32

Aangepast: 25 november 2022 - 08:40

John Vanderaart

Ook zo’n hekel aan dubbel werk? Mooi! Dan hebben we een leuke tool voor het handig herhalen van muisklikken. Dus niet langer achter elkaar blijven klikken, maar gewoon de juiste instelling verzorgen een daarna nog maar één keer op een handige sneltoets drukken. Muisklikken automatiseren kan o.a. met AutoClicker.

Alle grote programma’s (zoals onder andere de suite Microsoft Office) zijn voorzien van macro-functies waarmee je terugkerende werkzaamheden kunt opnemen en – later – herhaaldelijk afspelen. Niet zelden gaan de macro-functies vergezeld van een complete programmeertaal zoals bijvoorbeeld Visual Basic for Applications. Weer eerlijk, daar wordt je als normale computergebruiker bepaald simpel van! Dat moet anders…

Daarom graag je aandacht voor de prettig eenvoudige tool AutoClickerwaarvan er meerdere versies bestaan. Zoals OP Auto Clicker, waarmee je één muisklik kunt automatiseren en Auto Clicker by Polar waarmee je meerdere muisklikken kunt vastleggen en laten uitvoeren. De werking van deze beide tools is zo goed als identiek, dus aan jou de keuze.

Voorbeeld met webbrowser

Een leuk voorbeeld is de webbrowser die nogal wat tabbladen open heeft staan. Je kunt die tabbladen één voor één wegklikken. Dat komt neer op het herhaaldelijk klikken op steeds weer één en dezelfde plek. Precies dat klusje is reuze handig te automatiseren met behulp van Auto Clicker.

Start Auto Clicker en begin met het aangeven dat de Click interval op 500 milliseconds wordt ingesteld. Dat geeft je wat meer tijd om te zien wat er gebeurt… Stel de Cursor position in op Current location. Let op, die Current location oftewel de Huidige locatie is de positie van de muisaanwijzer als er op de binnen Auto Clicker ingestelde Hotkey (dat is in dit geval nog even sneltoets <F6>) wordt gedrukt.

© PXimport

Eventueel kun je bij het veld Repeat nog even aangeven dat de klikactie meerdere keren dient te worden herhaald, maar dat is niet persé noodzakelijk, want alles is te regelen met behulp van de sneltoets waarmee je start en weer stopt.

Ga vervolgens met de muisaanwijzer naar de juiste positie binnen de webbrowser. Dat is het afsluit-icoon van het eerste tabblad linksboven. Zet de muisaanwijzer op dat afsluit-icoon en druk op de Hotkey van Auto Clicker. We hebben slechts dit te zeggen: “Voilà!”

Andere sneltoets

Zó eenvoudig is Auto Clicker dus in het gebruik. Je kunt met slechts één ding in de knel raken en dat is de sneltoets waarmee je Auto Clicker bedient. Die sneltoets kan namelijk conflicteren met een sneltoets van het programma dat je op dat moment bedient. Gelukkig is dat op te lossen met behulp van de optie Hotkey setting, want daarmee kun je iedere sneltoets-combinatie instellen die je maar wenselijk acht.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000