Microsoft: "Verplichte Windows 10-update was 'foutje'"

Microsoft trekt het boetekleed aan en biedt zijn verontschuldigingen aan voor de gedwongen upgrade naar Windows 10, die eerder deze week verscheen bij gebruikers. Het ging om 'een foutje', dat wordt teruggedraaid.

Gebruikers van Windows 7 en 8 werden deze week opgeschrikt door een vervelend vinkje in Windows Update, waardoor de upgradebestanden naar Windows 10 direct werden gedownload. Dat betekende dat Windows 10 ook automatisch werd geïnstalleerd, ook wanneer gebruikers daar zeiden geen behoefte aan te hebben.
 

'Foutje'

Het bedrijf zegt nu te ver te zijn gegaan, en dat het upgrade-proces 'een fout' was. Dat zegt het bedrijf tegen de website VentureBeat, maar het is niet duidelijk of het daarmee bedoelt dat het de update per ongeluk verkeerd heeft doorgevoerd of dat het zelf vindt te ver te zijn gegaan.
 

Overstappen

"We willen zoveel mogelijk gebruikers van Windows 7 en 8 helpen overstappen naar Windows 10, waardoor de upgrade als optionele update in het Windows Update-programma staat. Maar gebruikers moeten dat altijd nog wel zelf aangeven", zegt het bedrijf.
 

Controversiële update

Microsoft ligt al langer onder vuur om de agressieve manier waarop het Windows 10 probeert te pushen naar gebruikers. Het bedrijf wil over een jaar naar eigen zeggen één miljard apparaten op Windows 10 hebben draaien. Dat zijn er nu ongeveer 100 miljoen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000