Microsoft haalt uit naar Symantec en McAfee

Microsoft heeft flink uitgehaald naar Symantec en McAfee. Deze bedrijven zijn bang dat de introductie van Vista met zijn geïntegreerde beveiligingssoftware zal leiden tot flink lagere verkopen van hun eigen beveilingspakketten.Ben Fathi, een belangrijke VP binnen Microsoft, heeft gezegd dat Symantec en McAfee hun producten gewoon beter moeten maken. In een onsubtiele analogie zei hij dat Symantec en McAfee van Microsoft verlangen dat het bedrijf "de patiënt ziek houdt zodat zij de medicijnen kunnen toedienen".

Symantec en McAfee zijn de enige twee bedrijven die opzien tegen de introductie van Windows Vista: Sophos is juist verheugd en Trend Micro heeft al een Vista-versie van zijn antivirusprogramma gereed liggen. Om deze reden zet Fathi dan ook zijn vraagtekens bij de motieven achter de acties van Symantec en McAfee.

Bron: The Inquirer

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000