Bent u lid van een bepaalde Facebook-groep? Wellicht wel. Wist u dat u ook helemaal zelf zo’n groep kunt aanmaken. Dat kan vooral handig zijn als u bijvoorbeeld berichten wilt versturen of foto’s wilt delen met alle leden van uw hockeyploeg, klas of hobbyclub. Wij leggen u uit hoe u te werk gaat.

Open uw browser en surf naar www.facebook.com. Log in met uw account en klik door naar de Startpagina. Kies Groep maken... in de linkerkolom. Geef allereerst een groepsnaam op, bijvoorbeeld Computer!Totaal-fanclub, en kies eventueel een ander icoontje door op het blauwe driehoekje te klikken. Voer in het vak Leden de beginletters in van de vrienden die u wenst uit te nodigen. Zij zullen dan een uitnodiging in hun mailbox ontvangen. Bij Privacy hebt u de keuze uit Openbaar, Besloten of Geheim. In een openbare groep zijn de leden en de inhoud voor iedereen zichtbaar, in een besloten groep zijn de leden zichtbaar maar blijft de inhoud privé voor niet-leden en in een geheime groep blijft alles privé voor niet-leden. Maak uw keuze en bevestig deze met de Maken-knop. De groep is nu aangemaakt.

© PXimport

Leden uitnodigen is een fluitje van een cent.

Eén e-mailadres voor alle groepsleden

Wilt u ook nog graag een omschrijving over uw Facebook-groep toevoegen? Klik dan op de knop Groep bewerken en voer een tekst in bij Omschrijving. Indien gewenst kunt u zelfs een speciaal e-mailadres aanmaken voor uw Facebook-groep. Klik op de knop E-mailadres voor groep instellen en voer een e-mailadres in, bijvoorbeeld uwgroepsnaam@groups.facebook.com. E-mails die naar dit adres gestuurd worden, gaan automatisch naar alle leden van de groep. Klik op de knop E-mail maken om het adres aan te maken. Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken.

© PXimport

Een e-mailadres voor uw groep kan erg handig zijn!

Berichten publiceren

Wilt u extra vrienden uitnodigen om lid te worden? Kies dan in de rechterkolom Vrienden aan groep toevoegen en voer de beginletters van uw vrienden in. Klik vervolgens op Toevoegen. Zij ontvangen enkele ogenblikken later een uitnodiging om lid te worden.

Informatie in uw Facebook-groep delen is al even eenvoudig. U hebt bovenaan naast Delen de keuze uit Bericht, Link, Foto, Video, Evenement of Document. Afhankelijk van uw ingestelde privacyinstellingen is deze informatie openbaar of privé.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000