Larry Page neemt leiding van Google over

© Ken Wolter

Larry Page neemt leiding van Google over

Geplaatst: 21 januari 2011 - 20:31

Aangepast: 23 april 2024 - 08:45

Ger Elskamp

Medeoprichter van Google Larry Page neemt de leiding van Google over van Eric Schmidt. Schmidt is tien jaar CEO van Google geweest.

Volgens diverse commentaren komt deze wissel niet echt als een verrassing. Schmidt had een contract voor 10 jaar. Schmidt zelf zegt dat de destijds bijzonder jonge oprichters van het bedrijf, Larry Page en Serge Brin, geen supervisie meer nodig hebben. Schmidt  gaat nu de strategische onderhandelingen met andere bedrijven voeren. Serge Brin gaat zich bezig houden met strategische projecten en productontwikkeling.

De rolwisseling moet ook een einde maken aan de vaak langdurige discussies die het managementtrio met elkaar voerden over belangrijke keuzen die het bedrijf moest maken.

Google kan wat extra besluitvaardigheid wel gebruiken nu de groei er bij het bedrijf er wel een beetje uit is en een aantal nieuwe concurrenten een steeds belangrijker rol gaan spelen op internet. Zo is bijvoorbeeld Facebook zeer succesvol en neemt een steeds belangrijkere plaats in op de internetmarkt.

Met het nieuws van de managementwissel werd al snel bekend dat Eric Schmidt een deel van zijn belang in Google-aandelen zal verzilveren om zijn financiële belangen te spreiden. Schmidt bezit aandelen van Google ter waarde van ongeveer 9 miljard dollar, daarvan gaat hij voor ongeveer 335 miljoen dollar verkopen.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten