Veelgestelde vragen over de Jaargang-collectie(s)

Veelgestelde vragen over de Jaargang-collectie(s)

Geplaatst: 1 januari 2023 - 12:17

Aangepast: 22 februari 2023 - 14:50

Redactie ID.nl

Heb je vragen over of technische problemen met de Zoom.nl Jaargang-collectie of de Tech Jaargang-collectie? Hier vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen.

De Jaargang-collectie van Zoom.nl en de techmerken van Reshift is een jaarlijks terugkerende verzameling van de tijdschriften en eventuele cursusboeken van het afgelopen kalenderjaar. De collectie is beschikbaar op een dvd-schijf of usb-stick.

Wat zijn de systeemeisen?

Zowel de usb-stick als de dvd van de Zoom.nl- en Tech-collectie zijn te openen op iedere computer, zolang deze maar beschikt over een usb-aansluiting of een dvd-speler. Er zijn een paar voorwaarden:

  • De computer moet beschikken over minstens 4 GB werkgeheugen

  • De computer moet beschikken over een dualcore Intel- of AMD-processor

  • Je hebt een scherm met een resolutie van minimaal 1920x1080

  • Je pc heeft minimaal Windows 8 of MacOS 10.15

  • Je moet beschikken over een programma om pdf-bestanden te kunnen openen

  • Voor de zoekfunctie is Adobe Reader een vereiste

Hoe gebruik ik de dvd of usb-stick?

Windows-gebruikers kunnen het programma collectie.exe opstarten vanaf de usb-stick of dvd. Via dit programma kun je navigeren tussen de verschillende uitgaven en digitale uitgaven in de vorm van pdf-bestanden direct vanuit het programma openen.

Veelgestelde vragen over de Jaargang-collectie(s)-24887158

Mac-gebruikers openen het bestand collectie.html in de voorkeursbrowser en kunnen op die manier navigeren en pdf-bestanden openen in de browser.

Veelgestelde vragen over de Jaargang-collectie(s)-24887165

Hoe zoek ik in pdf-bestanden ?

Het is mogelijk om met een of meerdere trefwoorden te zoeken in de gekozen uitgaven. Deze zoekfunctie functie werkt zowel op Windows als MacOS als Adobe Reader is geïnstalleerd. Adobe Reader kun je hier downloaden.

Windows-gebruikers kunnen de zoekfunctie direct openen via het vergrootglas op de hoofdschermen van de gekozen uitgave. Mac-gebruikers moeten handmatig het indexbestand openen vanaf de usb-stick of dvd-schijf. De indexbestanden - eindigend op de extensie .pdx - zijn terug te vinden in de betreffende submappen van de gekozen uitgave.

Veelgestelde vragen over de Jaargang-collectie(s)-24887174

Wanneer de zoekfunctie wordt geopend, kun je via Adobe Reader een of meerdere zoekopdrachten invoeren. Let op: open je de zoekfunctie direct vanuit het startprogramma op de usb-stick of dvd? Dan kan het voorkomen dat het zoekvenster van Adobe Reader achter het hoofdvenster van Adobe Reader terecht komt. Gebruik in dat geval de toetscombinatie Alt+Tab om het zoekvenster van Adobe Reader naar de voorgrond te halen. Ook kun je eventueel op de knop Vensters herschikken (Engels: Arrange Windows) klikken om alle vensters opnieuw te rangschikken.

Veelgestelde vragen over de Jaargang-collectie(s)-24887171

Ik kan pdf-bestanden niet openen onder Windows

Op Windows-computers open je pdf-bestanden op de usb-stick het best via het startprogramma collectie.exe. In sommige gevallen komt het namelijk voor dat het niet mogelijk is om een pdf-bestand rechtstreeks vanuit de Windows-verkenner te openen: dit kan dan resulteren in de volgende foutmelding:

Veelgestelde vragen over de Jaargang-collectie(s)-24887245

Via het startprogramma collectie.exe worden pdf-bestanden op een andere manier geopend, waardoor bepaalde opties worden uitgeschakeld en pdf-bestanden correct worden geopend. Gebruik je onder Windows een browser om de inhoud via collectie.html te bekijken, dan worden pdf-bestanden doorgaans rechtstreeks in de browser geopend en komt de bovenstaande foutmelding niet voor. Ook op MacOS wordt deze melding niet getoond.

Ik krijg een melding over malware of een virus

De jaargangcollecties worden grondig gecontroleerd en tijdens de productie geïnspecteerd door de virus- en malwarescanner van ESET. Toch kan het zijn dat het Windows-programma collectie.exe bij andere virus- en malwarescanners als kwaadaardige software kan worden gezien. Het gaat hier echter altijd om zogeheten false positives, oftewel valse positieve meldingen. Helaas hebben wij geen invloed op de manier waarop virus- en malwarescanners werken en collectie.exe als potentieel gevaarlijk aanmerken.

Wel zullen we bij iedere nieuwe melding van een bepaalde virus- of malwarescanner contact opnemen met de maker van de antivirussoftware, om onze software nog eens handmatig door hen door te laten lichten en - na een negatieve uitslag - collectie.exe op te laten nemen op een zogeheten whitelist, zodat onze software niet meer als een virus of malware wordt aangeduid.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten