Veelgestelde vragen over de Jaargang-collectie(s)

Heb je vragen over of technische problemen met de Zoom.nl Jaargang-collectie of de Tech Jaargang-collectie? Hier vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen.

De Jaargang-collectie van Zoom.nl en de techmerken van Reshift is een jaarlijks terugkerende verzameling van de tijdschriften en eventuele cursusboeken van het afgelopen kalenderjaar. De collectie is beschikbaar op een dvd-schijf of usb-stick.

Systeemeisen

Zowel de usb-stick als de dvd van de Zoom.nl- en Tech-collectie zijn te openen op iedere computer, zolang deze maar beschikt over een usb-aansluiting of een dvd-speler. Er zijn een paar voorwaarden:

  • De computer moet beschikken over minstens 4 GB werkgeheugen

  • De computer moet beschikken over een dualcore Intel- of AMD-processor

  • Je hebt een scherm met een resolutie van minimaal 1920x1080

  • Je pc heeft minimaal Windows 8 of MacOS 10.15

  • Je moet beschikken over een programma om pdf-bestanden te kunnen openen

  • Voor de zoekfunctie is Adobe Reader een vereiste

Gebruik van de dvd of usb-stick

Windows-gebruikers kunnen het programma collectie.exe opstarten vanaf de usb-stick of dvd. Via dit programma kun je navigeren tussen de verschillende uitgaven en digitale uitgaven in de vorm van pdf-bestanden direct vanuit het programma openen.

Mac-gebruikers openen het bestand collectie.html in de voorkeursbrowser en kunnen op die manier navigeren en pdf-bestanden openen in de browser.

Zoeken in pdf-bestanden

Het is mogelijk om met een of meerdere trefwoorden te zoeken in de gekozen uitgaven. Deze zoekfunctie functie werkt zowel op Windows als MacOS als Adobe Reader is geïnstalleerd. Adobe Reader kun je hier downloaden.

Windows-gebruikers kunnen de zoekfunctie direct openen via het vergrootglas op de hoofdschermen van de gekozen uitgave. Mac-gebruikers moeten handmatig het indexbestand openen vanaf de usb-stick of dvd-schijf. De indexbestanden - eindigend op de extensie .pdx - zijn terug te vinden in de betreffende submappen van de gekozen uitgave.

Wanneer de zoekfunctie wordt geopend, kun je via Adobe Reader een of meerdere zoekopdrachten invoeren. Let op: open je de zoekfunctie direct vanuit het startprogramma op de usb-stick of dvd? Dan kan het voorkomen dat het zoekvenster van Adobe Reader achter het hoofdvenster van Adobe Reader terecht komt. Gebruik in dat geval de toetscombinatie Alt+Tab om het zoekvenster van Adobe Reader naar de voorgrond te halen. Ook kun je eventueel op de knop Vensters herschikken (Engels: Arrange Windows) klikken om alle vensters opnieuw te rangschikken.

Problemen met openen pdf-bestanden onder Windows

Op Windows-computers open je pdf-bestanden op de usb-stick het best via het startprogramma collectie.exe. In sommige gevallen komt het namelijk voor dat het niet mogelijk is om een pdf-bestand rechtstreeks vanuit de Windows-verkenner te openen: dit kan dan resulteren in de volgende foutmelding:

Via het startprogramma collectie.exe worden pdf-bestanden op een andere manier geopend, waardoor bepaalde opties worden uitgeschakeld en pdf-bestanden correct worden geopend. Gebruik je onder Windows een browser om de inhoud via collectie.html te bekijken, dan worden pdf-bestanden doorgaans rechtstreeks in de browser geopend en komt de bovenstaande foutmelding niet voor. Ook op MacOS wordt deze melding niet getoond.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000