© PXimport

IFA 2020: round-up woensdag

Geplaatst: 2 september 2020 - 13:22

Aangepast: 25 november 2022 - 10:31

Wesley Akkerman

Ondanks het coronavirus gaat de IFA-beurs in Berlijn toch door. In afgeslankte en vooral digitale vorm, maar dat betekent dat we deze week wederom mogen rekenen op leuke producten. We nemen de vijf interessantste producten van woensdag 2 september met je door.

Harman Kardon Citation 200

Zo heeft Harman Kardon een aantal nieuwe producten gepresenteerd, waaronder de Harman Kardon Citation 200. Dit is een speaker met ondersteuning voor wifi en bluetooth, die later dit jaar verkrijgbaar is voor 349 euro.

Het apparaat heeft een 1 inch tweeter, een 5 inch midrange driver en twee passieve radiatoren voor een diepe basweergave. Je streamt muziek in high definition via Apple AirPlay 2 en Google Chromecast. Je kunt tevens je muziek bedienen met een simpel “Hey, Google”-commando. Dankzij de ondersteuning voor de twee hierboven genoemde platformen is de Harman Kardon Citation ook op te nemen in een multiroom speakernetwerk.

De Citation 200, die tijdens IFA 2020 aangekondigd werd, heeft een ingebouwde accu die tot zes uur meegaat. Opladen gaat via de meegeleverde standaard of gewoon via usb-c. Net als zijn neven en nichten is ook de Citation 200 uitgerust met een omhulsel bestaande uit gemengd wol van Kvadrat.

© PXimport

Samsung Galaxy A42 5G

Samsung is natuurlijk ook van de partij tijdens IFA 2020 en kondigt via digitale conferenties allerlei producten aan. Neem bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A42 5G.

Dit is een nieuwe telg in de betaalbare A-serie van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Dit is tevens ook één van de meest betaalbare smartphones met ondersteuning voor 5g-netwerken. Het toestel heeft een prijs van 379 euro meegekregen. Daar krijg je onder meer een super-amoled-scherm van 6,6 inch voor en een cameramodule van vier sensoren aan de achterkant.

Verder weten we dat de frontcamera in de scherminkeping bovenin zit en dat de accu beschikt over een vermogen van 5000 mAh. Die accu kun je opladen via usb-c.

De telefoon is vanaf begin november te koop in Nederland.

Samsung The Premiere

We blijven nog even bij Samsung, met de aankondiging van The Premiere. Dit is een ultra short throw projector die je dus dicht tegen de muur aan kunt zetten, waarmee je een groot beeld van 130 of 120 inch realiseert.

Het gaat om twee verschillende modellen, respectievelijk de LSP9T en LSP7T. Het duurde model, de LSP9T is de eerste projector met een HDR10+-certificaat. De maximale helderheid licht op 2800 ANSI-lumen. Ook is er driedubbele lasertechnologie aanwezig, voor een duidelijke contrastweergave.

Daarnaast is er ondersteuning aanwezig voor de Filmmaker Mode, waarmee de beeldinstellingen voor films geconfigureerd worden zoals filmmakers dat voor ogen hadden. Ook krijg je toegang tot het Smart TV-platform van Samsung, waardoor je verschillende streamingdiensten kunt bereiken.

The Premiere is vanaf dit najaar in Nederland verkrijgbaar. De LSP9T heeft een verkoopadviesprijs van 6499 euro en de LSP7T kost 3499 euro.

Innr RS 226

We hebben ook IFA 2020-nieuws van eigen bodem. De Nederlandse fabrikant van slimme verlichting, Innr, heeft namelijk een nieuwe spotlamp (GU10) aangekondigd: de RS 226.

Dit is de opvolger van de RS 225. In vergelijking met die lamp moet de nieuwe versie gelijkmatiger, en dus natuurlijker, licht verspreiden. Dat komt door zogenaamd cob-technologie. Wanneer een led-lamp beschikt over die positioneringtechnologie, dan worden er veel led-punten dicht op elkaar geplaatst. Zo is het van veraf en met het blote oog niet meer te zien dat er allemaal kleine led-punten aanwezig zijn. Daardoor kun je dergelijke lampen als prima vervanger inzetten voor de halogeenlamp.

Je kunt de lamp aansluiten op de bridge van Innr, Samsung SmartThings of Philips Hue. Ook kun je de lampen bedienen met spraakcommando’s via Google Assistent en Amazon Alexa. Gebruik je de Amazon Echo Plus of Echo Show, dan heb je geen aparte bridge nodig. Die zit namelijk in die slimme speakers verwerkt.

De maximale kleurentemperatuur is 2700 Kelvin. Elke led heeft een stroomverbruik van 4,8 watt en is ontworpen om gemiddeld 25.000 uur te branden. De nieuwe lamp is vanaf deze maand te koop.

© PXimport

JBL PartyBox 310

JBL had ook een aantal producten klaarstaan voor IFA 2020. Eén van die producten is de JBL PartyBox 310, de opvolger van de PartyBox 300. De verrijdbare speaker (er zitten wieltjes onder) heeft een vermogen van 240 watt, een accuduur van achttien uur en led-lampen die op de maat van de muziek reageren.

Daarnaast is er een ipx4-certificaat (hij kan dus tegen wat druppels vocht), heeft DJ-muziekbediening met backlit knoppen en je kunt er een microfoon en elektrische gitaar op aansluiten. Je speelt je muziek af via bluetooth of usb en bent tevens in staat een tweede JBL PartyBox 310 aan te sluiten voor de stereoweergave. Je kunt de muziek instellen en de lampen bedienen met de gratis app.

De JBL PartyBox 310 kost 499 euro is vanaf deze maand beschikbaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000