1Password: zo berg je wachtwoorden veilig op bij KPN

© Alex Kich

1Password: zo berg je wachtwoorden veilig op bij KPN

Geplaatst: 10 april 2024 - 09:32

Partnerredactie

Webwinkels, fora, streamingdiensten, webmail, banken… Je hebt op internet zo’n beetje overal een account nodig. Wil je het goed en veilig doen, dan gebruik je het liefst bij iedere website of app andere inloggegevens. Dat is in de praktijk nogal lastig, want hoe onthoud je al die sterke wachtwoorden? KPN-klanten kunnen hiervoor de hulp van een gebruiksvriendelijke wachtwoordmanager inroepen.

Partnerbijdrage - in samenwerking met KPN

Mensen gebruiken hun accounts op verschillende apparaten. Zo regel je wellicht met de laptop vaak bankzaken, terwijl je ’s ochtends op de tablet de digitale krant leest. Wie weet wil je het dagblad ook eens op de pc ‘openslaan’ of een snelle banktransactie met de tablet uitvoeren. Kortom, het is prettig wanneer alle wachtwoorden op ál jouw apparaten beschikbaar zijn. Geen probleem, want met behulp van 1Password krijgen KPN-abonnees dat eenvoudig voor elkaar. Deze dienst combineert veiligheid en gemak!

Vrouw met tablet

© themorningglory

Eén wachtwoord onthouden

1Password is een zogeheten wachtwoordmanager. Je bewaart hiermee alle inloggegevens in een virtuele kluis. Naast wachtwoorden zijn dat onder meer gebruikersnamen en creditcardinformatie. Belangrijk om te weten is dat alleen jij in deze digitale kluis kunt komen. Dat werkt via een hoofdwachtwoord. Dit is voortaan dan ook het enige wachtwoord dat je hoeft te onthouden. Fijn, want het geeft je de mogelijkheid om voor elk account een ander sterk wachtwoord aan te maken. Je bent zo veel beter beschermd tegen cybercriminelen. Bovendien hoef je die vervelende ‘wachtwoord vergeten-functie’ op websites nooit meer te gebruiken.

Inloggegevens in veilige handen

KPN selecteert al zijn partners uiterst zorgvuldig. 1Password is al jarenlang expert op het gebied van veilig wachtwoordbeheer. Niet voor niets bouwde deze Canadese dienst sinds 2006 een smetteloze reputatie op. Een geruststellende gedachte is dat de dienst op de virtuele kluis een sterke encryptie toepast. Al jouw data zijn dus gecodeerd. Alleen na het invullen van het juiste hoofdwachtwoord worden de gegevens ontsleuteld. Behalve jijzelf heeft dus niemand toegang tot de inhoud van de wachtwoordkluis. Ook de eigen medewerkers van 1Password en KPN niet!

Man met smartphone

© Daniel Pieterson

Alle wachtwoorden verzamelen!

Wie denkt dat het gebruik van deze wachtwoordmanager tot veel gedoe leidt, heeft het mis. 1Password ondersteunt namelijk alle bekende browsers en besturingssystemen. Het werkt simpel. Surf je met de computer via Chrome, Firefox, Edge, Safari of Brave op internet? Installeer dan in jouw favoriete browser een plug-in. Voor mobiele apparaten met Android of iOS (iPhone en iPad) bestaan er apps. De wachtwoordmanager synchroniseert op eigen houtje aanmeldgegevens tussen verschillende apparaten.

Zodra je bij een webdienst inlogt, vraagt 1Password of je de accountgegevens in de kluis wilt opbergen. Bij een volgend bezoek vult deze wachtwoordmanager automatisch de juiste gebruikersnaam en toegangscode voor je in. Zo surf je niet alleen sneller, maar ook veiliger! Verder waarschuwt de dienst je ook voor het gebruik van zwakke inloggegevens. Maak je ergens een nieuw account aan? 1Password genereert op jouw verzoek een ijzersterk wachtwoord en bewaart die daarna in de streng beveiligde kluis. Dankzij deze wachtwoordmanager zijn jouw accounts niet of nauwelijks te kraken.


Dit kun je allemaal veilig bewaren in je digitale kluis

🔒 Gebruikersnamen
🔒 Wachtwoorden
🔒 Creditcardgegevens
🔒 Rekeningnummers

🔒 Kopieën van identiteitsbewijzen
🔒 Medische dossiers
🔒 Andere privacygevoelige documenten


Ruime kluis met 1 GB opslag

KPN-abonnees die 1Password bestellen, krijgen toegang tot een digitale kluis met maar liefst 1 gigabyte online opslagruimte. Dat is ruimschoots voldoende om al jouw gebruikersnamen, wachtwoorden, creditcardgegevens, rekeningnummers, kopieën van identiteitsbewijzen, medische dossiers en andere privacygevoelige documenten te bewaren. Na opgave van het hoofdwachtwoord beheer je op elk moment de inhoud van deze kluis. Je kunt bijvoorbeeld opgeslagen inloggegevens wijzigen en betaalinformatie toevoegen. Als enige rechtmatige eigenaar blijf je dus te allen tijde de baas over jouw data.

Eenvoudige registratie

Wanneer je eenmaal 1Password bij KPN hebt besteld, kun je vrijwel meteen inloggegevens opslaan. KPN koppelt deze dienst namelijk direct aan je abonnement. Gebruik hierbij jouw persoonlijke KPN ID om de wachtwoordmanager te activeren. Vervolgens creëer je bij 1Password een account met een hoofdwachtwoord. Je ontvangt ook een pdf-document met een beveiligingssleutel. Bewaar dat op een veilige (geheime) plek. Je hebt deze sleutel tenslotte nodig om 1Password op verschillende apparaten te installeren.

Gratis KPN 1Password uitproberen

Gebruik je voor verschillende webdiensten hetzelfde wachtwoord of noteer je toegangscodes op talloze post it-briefjes? Dat is zowel onveilig als onhandig. Met KPN 1Password heb je altijd en overal toegang tot beveiligde inloggegevens. Probeer deze dienst de eerste maand vrijblijvend uit. Daarna betaal je maandelijks slechts 2,99 euro. Voor 4,49 euro per maand kun je eventueel ook inloggegevens van maximaal vijf gezinsleden beheren. Bezoek voor meer informatie deze webpagina.

1Password: zo berg je wachtwoorden veilig op bij KPN-V3ukcpwZQKySND4_POPBzQ

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten