Google maakt NSA belachelijk in broncode

Google haalt in de source code van zijn nieuwe href="http://www.pcmweb.nl/nieuws/google-komt-met-pgp-plugin-voor-gmail.html" target="_blank">PGP-plugin voor Gmail</a> flink uit naar de NSA.

Ontwikkelaar Zen Albatross ontdekte de easter egg toen hij de broncode van de nieuwe extensie opvroeg. Daarin staat te lezen: "SSL added and removed here ;-)".

Nice message to the NSA hidden in the build instructions for Google's End-to-End encryption plugin ˙ ͜ʟ˙

-


Google onderscheppen

Die opmerking werd ooit door de NSA precies zo - inclusief de smiley - in een presentatie gezet, waarin de inlichtingendienst uitlegde hoe het data onderschepte van de servers van Google. Google ontkent overigens dat de secure sockets layer ooit is onderschept.

PGP

De PGP-plugin is een Google Chrome-extensie waarmee Gmail-gebruikers hun email versleuteld kunnen versturen. De plugin staat nog niet in de Chrome Store, want eerst kunnen ontwikkelaars ermee aan de gang.

Lees ook:
Encryptie steeds vaker toegepast

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000