Google lanceert Accessibility Scanner voor optimaliseren Android-apps

Google heeft een nieuwe app gelanceerd die app-ontwikkelaars op een gebruiksvriendelijke manier hun apps laat optimaliseren, de Accessibility Scanner. Deze is sinds vandaag gratis te downloaden in de Play Store.

De Accessibility Scanner moet aangezet worden in de settings van Android 6.0. Een speciale knop duikt dan op, zodra je andere apps opent. Tik je er op, dan gaat de scanner ieder onderdeel van de app na en levert het suggesties.

Optimaliseren

De app richt zich vooral op Android-gebruikers met een beperking. Zo wordt er bijvoorbeeld speciaal gelet op kleurcontrasten of geeft het een waarschuwing wanneer bepaalde elementen (zoals knoppen) te klein zijn om er gemakkelijk bij te kunnen.

Toch zegt Google er ook bij dat je als ontwikkelaar niet blind moet vertrouwen op de scanner. 'Vergeet je app niet uit te proberen op echte gebruikers', meldt de app aan het einde van de rit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000