Google laat Android-apps in Chrome draaien

Google komt een speciale extensie voor de Chrome-browser waarmee je Android-apps kunt draaien op je Windows-pc of je Mac.

Het project heet Arc, App Runtime for Chrome, en is een framework waarmee Android-apps binnen de browser afgespeeld kunnen worden. Arc laat je de Google Play-diensten gebruiken via Chrome.

Beta

Voorlopig gaat het nog om een testversie die vooral is bedoeld voor ontwikkelaars. Zo ontbreekt de echte Play Store op dit moment nog wel. Dat betekent dat gebruikers zelf de .apk's van hun favoriete apps moeten downloaden en die importeren in de browser.

Alle Chrome-edities

De Play Store-apps werken op alle nieuwste edities van Chrome, op zowel Windows, OS X, Chrome OS en alle Linux-distro's. Het is niet bekend wanneer Google met een definitieve versie van het systeem komt

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000