Google Chromecast ondersteunt via Plex streamen lokale files

© PXimport

Google Chromecast ondersteunt via Plex streamen lokale files

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 5 december 2013 - 10:31

Aangepast: 24 november 2022 - 10:30

Redactie

Googles Chromecast, de hdmi-stick waar je content mee kunt streamen op je televisie, krijgt binnenkort een app waarmee lokale videobestanden kunnen worden afgespeeld. Dat is een doorbraak.

De gratis mediacenterdienst Plex, dat draait op Windows, OS X en Linux, zou spoedig met een app de Chromecast gaan ondersteunen.

Handleiding: Verander je Mac in een mediacenter met Plex Media Server.

How To De Google Chromecast installeren

How To Hoe koop je een Google Chromecast in Nederland?

How To Haal meer uit de Chromecast

De toevoeging van Plex aan de huidige zeer beperkte selectie Chromecast-apps zou een grote verandering voor Chromecast-bezitters betekenen. Zij krijgen hierdoor de mogelijkheid om lokale content van hun pc of mediacenter naar de tv te streamen via de Chromecast.

Google is erg terughoudend geweest met het toelaten van apps voor Chromecast. Momenteel werken slechts zeven apps met de Chromecast: HBO Go, Pandora, Hulu Plus, Netflix, YoutTube, Play Movies en Play Music.

Bron: GigaOm.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000