© CIDimport

Geheugenkaartjes worden supersnel

Geplaatst: 26 februari 2019 - 08:12

Aangepast: 13 december 2022 - 22:33

Redactie

De SD Association heeft tijdens het Mobile World Congress iets nieuws aangekondigd: microSD Express. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen daar enorme overdrachtssnelheden mee bereikt worden, tot wel 985 megabytes per seconde. Dus als je binnenkort nog een supersnel geheugenkaartje nodig hebt ...

Even ter vergelijking: op het MWC introduceerde Western Digital een nieuwe microSD-kaart die, met een maximale schrijfsnelheid van 90 MB/s en 160 MB/s, de snelste 1 TB microSD-kaart ter wereld is. Ook kleinere kaarten met een hogere snelheid, zoals de 128GB Prime card van Delkin Devices, dat een maximale leessnelheid van 300 MB/seconde heeft, is geen match voor microSD Express.

Supersnel 1TB geheugenkaartje van SanDisk

© PXimport

Net zo snel als SSD

Net als SD Express gebruikt microSD Express de PCIe- en NVMe-interfaces (die ook gebruikt worden voor moderne SSD’s). MicroSD Express-kaarten die zijn gedefinieerd in de nieuwe SD 7.1-specificatie zullen worden aangeboden in verschillende hoedanigheden, zoals microSDHC Express, microSDXC Express en microSDUC Express. Ook zullen ze backwards compatibel zijn, zodat ze ook gebruikt kunnen worden in combinatie met oudere devices. Uiteraard wordt dan wel aan snelheid ingeboet.

Het wachten is nu op fabrikanten (zowel van snelle geheugenkaartjes als van smartphones, camera’s, laptops en andere hardware) die de nieuwe standaard gaan implementeren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000