Verschijnt binnenkort de Shield TV 2.0?

© PXimport

Verschijnt binnenkort de Shield TV 2.0?

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 29 juni 2019 - 13:25

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Justin Doornekamp

Met de Nvidia Shield Android TV maak je van je eigen tv een smart-tv. Dat kan een Chromecast in bepaalde mate natuurlijk ook, maar dit kastje opent de wereld van Android TV, zodat je ook kunt gamen of andere apps kunt gebruiken. Het is alweer twee jaar geleden dat het apparaat een update kreeg en Nvidia vindt het tijd voor een nieuwe versie.

XDA Developers ontdekte in het Google Play-beleidscentrum voor ontwikkelaars een nieuwe Shield TV met de codenaam mdarcy. Omdat de originele Shield de codenaam darcy had, is de kans groot dat het hier om de opvolger gaat. Het grootste verschil tussen beide apparaten lijkt vooralsnog dat mdacry zal draaien op Android 9 Pie, terwijl het huidige apparaat het nog steeds moet doen met Android 8 Oreo.

Het ligt evenwel voor de hand dat Nvidia ook aan de binnenkant heeft gesleuteld en dat we nieuwe randapparatuur mogen verwachten. Daarbij zal de combinatie van een nieuwe processor en GPU het stroomverbruik en de kloksnelheid moeten optimaliseren, hetgeen leidt tot enkele algemene verbetering in de prestaties van het apparaat. En dat is geen overbodige luxe in het licht van de populariteit van smartphonespelletjes als Fortnite en PUBG Mobile.

Nieuwe controller en afstandsbediening

Enkele maanden geleden doken enkele ontwikkelaars al in de code van een recente update van de Shield TV en vonden daar codenamen voor twee mysterieuze accessoires genaamd Stormcaster en Friday. De namen worden in verband gebracht met een nieuwe Shield-controller en -afstandsbediening. Nvidia reageerde toen dat het niet kon zeggen of de codenamen refereren aan productconcepten waar nog steeds aan wordt gewerkt. Het kan dus zijn dat de ideeën voor Stormcaster en Friday inmiddels al in de prullenbak zijn beland.

“Productconcepten veranderen continu”, aldus een woordvoerder van het bedrijf destijds. Nvidia kon wel bevestigen dat de codenamen niet refereren aan producten die al zijn uitgebracht.

© PXimport

De tijd lijkt rijp voor een nieuwe Shield TV. Hoewel het apparaat al ondersteuning biedt aan Nvidia’s gamingplatform Geforce Now, kan het apparaat wel een update gebruiken voor de komst van Google’s Stadia in november of Microsofts mysterieuze xCloud. In dat opzicht kan een nieuwe Shield TV dit jaar al uitkomen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000