Creative - Geweldig geluid voor al je beweging

© PXimport

Creative - Geweldig geluid voor al je beweging

Geplaatst: 16 december 2016 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:33

Partnerredactie

Het luisteren van je favoriete muziek tijdens het sporten kan zowel aanmoedigend als rustgevend werken. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat je apparatuur tegen een stootje kan én ook nog goed klinkt. Creative komt de outdoor sportfanaat tegemoet met de Bluetooth-speaker iRoar Go en Bluetooth-oordoppen Outlier Sports.

© PXimport

iRoar Go

De iRoar Go is de nieuwste Bluetooth-speaker van Creative. Deze speaker is net zo graag buiten als jou en kan ook tegen een stootje. De iRoar heeft een waterbestendigheid van IP X6. Dit betekent dat je de speaker ‘splashproof’ is, en hij dus water kan weerstaan dat onder druk op de speaker wordt gespuit.

© PXimport

Veel kleinere stand-alone speakers leggen de nadruk op de lage tonen. Door een gebrek aan drivers en een zwakke versterker kan het geluid flink vervormen. Creative voorkomt dit probleem door de iRoar Go uit te rusten met maar liefst 5 drivers en twee versterkers. De versterkers delen het geluid op en sturen dit naar aparte speakers. De radiatoren aan de zijkant zijn speciaal ontworpen voor de lage tonen, terwijl de drie drivers aan de voorkant de midden- en hoge tonen laten horen.

Niet alleen komt ieder geluid door deze verdeling tot zijn recht, het geluid wordt ook alle kanten uit gestuurd. Hierdoor staat de iRoar Go garant voor een groots geluid wat vanuit veel hoeken te horen is.

© PXimport

Roar

Muziek hoeft echter niet altijd hard te staan. Helaas gaat een laag volume vaak gepaard met het wegvallen van veel elementen van verschillende tonen. Om dit probleem op te lossen heeft Creative de Roar-knop op de iRoar aangebracht. Door deze functie te activeren, krijgt het geluid een boost waardoor de lage bastonen bij een laag volume meer tot hun recht komen. Naarmate je de iRoar harder zet, past deze functie zich aan, waardoor de bas niet gaat overheersen.

Bluetooth is niet de enige connectie die de iRoar Go in huis heeft. Net als veel speakers heeft de iRoar een 3,5mm jack-ingang voor het analoog aansluiten van bijvoorbeeld je smartphone. Creative heeft de iRoar echter veelzijdiger gemaakt door een microSD-slot in de speaker te plaatsen. Zo kun je zonder tussenkomst van slimme apparaten gewoon je favoriete muziek afspelen.

Lading

De iRoar Go is voorzien van een flinke accu die tot wel 12 uur meegaat op een volle lading. Hiermee kun je de hele dag vooruit. De accu kan ook functioneren als powerbank. Met de USB- en microUSB-ingangen van de iRoar Go, kun je je mobiele apparaten opladen.

© PXimport

Staand

Afhankelijk van de situatie, kun je de iRoar Go op twee manieren neerzetten. De 2 drivers voor de lage tonen zijn aan de zijkant geplaatst, terwijl de andere 3 drivers aan de voorkant zijn geplaatst. Door de iRoar Go rechtop te zetten, stuur je het geluid recht naar voren. In grotere ruimtes kun je de iRoar ook liggend plaatsen, waardoor het geluid naar boven wordt gestuurd. Deze flexibiliteit maakt de iRoar Go functioneler dan veel andere Bluetooth speakers.

© PXimport

Outlier Sports

Sporten doe je niet altijd op één plek. Voor de sporters die niet telkens een speaker willen meedragen is er de Outlier Sports. Deze vederlichte Bluetooth-headset van Creative is speciaal ontworpen voor sportievelingen. Dankzij de waterbestendigheid van IP X4, is de Outlier Sports bestendig tegen zweet en water van buitenaf. Doordat de in-ear headset draadloos is, hoef je je tijdens het bewegen geen zorgen te maken om rondslingerende draden.

© PXimport

Vast

© PXimport

Je kan het uiteinde van de Outlier Sports voorzien van een speciaal rubberen opzetstuk. Hiermee kun je de oordoppen stevig in je oor bevestigen. Doordat de Outlier Sports stevig blijft zitten tijdens het bewegen, blijft de audio in elke situatie helder en hoorbaar.

Als je geen fan bent van de rubberen haak-vorm van de oordoppen, kun je deze ook vervangen met gewone ronde oorkussens. De Outlier Sports wordt geleverd met drie verschillende in-ear formaten en een clipje om hem aan je kleding te bevestigen.

© PXimport

Connectiviteit

Je koppelt de Outlier Sports eenvoudig met je smartphone via Bluetooth. Door geluidssignalen in de oordoppen en een indicatie op de volumeregelaar, kun je snel zien wanneer er verbinding is gemaakt. Nadat je verbinding hebt gemaakt met je smartphone, kun je alles regelen met de regelaar die aan de kabel van de Outlier Sports zit. Naast het regelen van het volume, kun je de muziek pauzeren en nummers voor- en achteruitspoelen.

© PXimport

De in-ear oorkussens blokkeren veel geluid van de omgeving. Daardoor kun je je volledig concentreren op je work-out en je favoriete muziek. Tijdens het luisteren hoef je je evenmin zorgen te maken over de batterijduur. Op een volle lading kun je zo’n 11 uur genieten van je favoriet muziek.

Bestendig

De Outlier Sports worden geleverd met een waterdichte hardcase opbergdoosje. Door de headset hierin op te bergen, kunnen de Bluetooth-oortjes werkelijk alle weersomstandigheden aan. De Outlier Sports kun je hierdoor overal mee naartoe nemen.

Gouden Combinatie

De Outlier Sports en iRoar Go zijn gemaakt om sporters van muziek te voorzien. Met beide apparten hoef je niets te missen van de buitenwereld, aangezien je met zowel de speaker als de oordoppen ook oproepen kan aannemen en gesprekken kan voeren. De combinatie van een speaker die alle weersomstandigheden aankan en een stevige headset die goed blijft zitten, maken Creative een favoriet voor de outdoor-fanaat.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000