Amerikaanse staat mag drones uitrusten met tasers en pepperspray

Noord-Dakota is de eerste staat in Amerika waarin de lokale autoriteiten drones mogen uitrusten met niet-dodelijk wapens. Daarvoor is een wet aangenomen, die opvallend genoeg eerder wapens op drones wilde verbieden.

Een groep lobbyisten van de politie boog zich over de wet en mocht aanpassingen voorstellen. Deze is zodoende bijgeschaafd om wapens op drones toe te staan, zolang ze niet dodelijk zijn.

Het betreft in dat geval zaken als stroomstootwapens (tasers), pepperspray of geweren die rubberen kogels afschieten.

Toch gevaarlijk

Dat niet-dodelijke wapens toch behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn, bewijzen onder meer cijfers van The Guardian. Alleen al in 2015 zijn 39 geregistreerde voorvallen waarbij iemand overleed als gevolg van een taser.

De politicus die de wet oorspronkelijk voorstelde is verbolgen, zo schrijft The Daily Beast. Volgens de republikein horen drones geen enkele vorm van wapens bij zich te dragen.

De angst is daarbij dat politieagenten mogelijk gemakkelijker de trekker overhalen, wanneer ze niet zelf naast het slachtoffer staan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000