Zo bespaar je op energiekosten van feestverlichting

© MIKHAIL - stock.adobe.com

Zo bespaar je op energiekosten van feestverlichting

Geplaatst: 24 december 2022 - 09:40

Aangepast: 29 december 2022 - 20:07

Redactie

Door slim om te gaan met je feestverlichting kom je uiteindelijk niet met een torenhoge energierekening te zitten. Zonder dat je in het donker hoeft te zitten. We leggen je uit hoe je je feestverlichting slim maakt.

Als je je graag uitleeft met kerstverlichting is de eerste tip: zorg voor ledverlichting. De oude kerstlichtjes in de boom zijn (zelfs als ze sentimentele waarde hebben) onverstandig. Niet alleen gebruiken ze veel meer energie, ook zijn ze vaak veel brandgevaarlijker dan ledverlichting.

Slimme verlichting

Met eigentijdse toepassingen kun je je feestverlichting automatiseren. Zo staat de verlichting aan wanneer je thuiskomt. Of je configureert je verlichting zo dat op gezette tijden het licht aan- of uitgaat. In het verlengde daarvan kun je je verlichting zelfs zo instellen dat deze aan gaat wanneer de zon onder gaat.

In onderstaande video gaan we aan de slag met slimme feestverlichting.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000