Nieuwe Philips Hue-starterkits en verdere HomeKit-ondersteuning onthuld

Op het gebied van slimme lampen komt er telkens meer concurrentie, maar de Hue-lampen van Philips blijven onverminderd populair. Op de IFA-beurs worden dan ook toekomstplannen ervoor uit de doeken gedaan.

Belangrijk voor bezitters van HomeKit-apparatuur is dat recente Hue-uitbreidingen daar spoedig ook mee compatible zijn. Het betreft specifiek de bewegingssensor, de Tap-schakelaar en de dimmer van Philips. De update wordt in oktober verwacht.

De Hue-lampen zelf krijgen ook een belangrijke update. Vanaf december kunnen deze namelijk meekleuren met wat er op te tv te zien is - vergelijkbaar met Philips' Ambilight dus. Ontwikkelaars kunnen zich alvast aanmelden om daar leuke toepassingen voor te verzinnen.

Aanpassing starterkits

Philips wil het aantrekkelijker maken om in te stappen, en daarom lanceert het binnenkort tevens nieuwe startpakketten. Waar de oorspronkelijke sets uit drie lampen bestonden, heb je straks de keuze uit een pakket met twee of met vier lampen. Al met al een stuk logischer.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000