Ip-camera’s zijn aan een sterke opmars bezig. Vooral draadloze modellen waarvan de beelden eenvoudig via een smartphone te bekijken zijn, winnen snel aan populariteit. Maar ook stevige, waterdichte buitenmodellen met nachtzicht komen we steeds vaker tegen. Tijd voor een test van populaire modellen.

Qua functionaliteit lijkt de compacte DCS-7110 veel op de AirLive OD-325HD. Ook hier zien we een hd-sensor (1280x800), power over ethernet, di/do-triggeraansluitingen, bewegingsherkenning in meerdere zones en directe opslag van video en jpg-bestanden op ftp en netwerkdrives. De ir-leds van deze D-Link zijn minder sterk dan die van de AirLive, maar tot een meter of tien biedt de DCS-7110 uitstekend zicht in het donker. De gebruiksinterface is duidelijk, al werkt het instellen van automatische opname bij bewegingsherkenning alleen goed op Internet Explorer. De meegeleverde managementsoftware is prima, al geldt net als bij andere modellen dat het gebruik pas écht handig is als je meerdere camera’s tegelijk in de gaten wilt houden.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

waterdicht

goede beeldkwaliteit

Minpunten

configureren bewegingsherkenning lastig

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000