Altijd een veilig gevoel met de beveiligingscamera’s van Foscam

Altijd een veilig gevoel met de beveiligingscamera’s van Foscam

Alarmsystemen

Geplaatst: 19 februari 2023 - 11:31

Partnerredactie

Inbrekers mogen dan iets minder actief zijn in de winter, dat betekent nog niet dat je je huis zomaar onbeheerd achter kan laten. Een goede beveiligingscamera is een must. Je schrikt er inbrekers mee af, je hebt extra bewijs voor de verzekering en de pakkans wordt groter. Met beveiligingscamera’s van Foscam kun je de hele winter met een gerust hart de deur uit en naar bed.

Altijd een veilig gevoel met de beveiligingscamera’s van Foscam

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Foscam.

Een van de nieuwste beveiligingscamera’s op de markt is de Foscam G4C. De G4C is een wifi-camera die je buiten kunt ophangen, en die je huis de hele dag door beveiligt. De G4C heeft een waterdichte, metalen behuizing die tegen weer en wind is opgewassen. Hij is bestand tegen extreme temperaturen en kan met gemak een flinke regenbui of storm overleven. Zo weet je zeker dat je huis goed beveiligd is, welke tijd van het jaar het ook is.

Foscam G4C

De Foscam G4C beschikt over een camera van maar liefst 4 megapixel. Daarmee wordt een zogenaamd 2K-beeld geproduceerd van 2560 x 1440 pixels. Het beeld wordt opgenomen met 25 beelden per seconde, ongeveer net zo snel als je ogen werken. Dit zorgt bij elkaar voor een haarscherp beeld dat je op elk moment van de dag op je telefoon kunt bekijken.

Dat is natuurlijk prima voor overdag, maar De G4C is juist gemaakt om ook ‘s nachts goed zijn werk te doen. Dat doet hij voor een deel met de Starlight-techniek - daarover hieronder meer. De beveiligingscamera heeft een diafragma van f/1.65, waarmee ook in het donker veel licht kan worden opgevangen. Voeg daar een gevoelige sensor aan toe en je hebt een beveiligingscamera die zelfs in de donkerste nachten een scherp beeld geeft van wat er om je huis heen gebeurt.

Ook als het buiten echt aardedonker is, kan de G4C prima zijn werk doen. In het apparaat zitten namelijk twee lampen, een infrarood-lamp en een spotverlichting. Daarmee kun je voldoende licht op de omgeving van je huis schijnen om ervoor te zorgen dat de G4C scherpe en goed verlichte beelden kan maken.

Altijd een veilig gevoel

met de beveiligingscamera’s van Foscam

Starlight

Starlight is een techniek die het mogelijk maakt om beelden die ogenschijnlijk in zwart-wit worden opgenomen, toch te tonen in felle kleuren. Zo lijkt het net alsof ze overdag zijn gemaakt. Normaal gesproken vervagen kleuren als het donker is, en zie je bijna alleen maar in zwart-wit. Een Starlight-camera is gevoelig genoeg om ook in het donker alsnog de kleuren op te vangen en dus een beeld in kleur te kunnen tonen.

 Het grote voordeel is dat je daarvoor geen gebruik hoeft te maken van extra lampen of spotlights. De extreem gevoelige sensor in de camera, samen met het grote en dus goed lichtdoorlatende diafragma, zorgen ervoor dat je veel details kunt onderscheiden. Je hebt nog steeds een bepaalde lichtbron nodig, maar de camera’s worden Starlight genoemd omdat je zelfs op een heldere nacht al voldoende licht hebt om de beelden volledig in kleur weer te kunnen geven.

Het voordeel van zulke beelden is dat je veel beter kunt zien wat er gebeurt. Ook voor een eventueel politieonderzoek is het relevante informatie: je kunt bijvoorbeeld zien welke kleur jas iemand draagt of wat voor auto hij of zij heeft.

Vier mogelijkheden

De Foscam G4C heeft vier verschillende modi waaruit je kunt kiezen:

  • Color mode. Dit is de standaard modus, die in gewone kleuren filmt. Dit is ook de modus waar Starlight goed tot zijn recht komt, omdat je zelfs in een relatief donkere omgeving toch nog felle kleuren kunt waarnemen.

  • Infrared mode. Infrarood licht is licht op een lagere golflengte dan licht dat we met onze ogen kunnen zien, maar camera’s kunnen het wel prima opvangen. Het voordeel van infrarood licht is dat het ook bij weinig licht nog steeds een scherp beeld oplevert. Bovendien film je ook beter door motregen of mist heen.

  • Detection mode. In de detectiemodus filmt de camera het grootste deel van de tijd in het donker, en dus zwart-wit. Tot er iets beweegt, tenminste. Dan springen de spotlights automatisch aan en kun je haarscherp en in felle kleuren zien wat er gebeurt.

  • Intelligent lighting mode. Deze modus zorgt ervoor dat de G4C zelf beslist of er moet worden bijgeschenen of niet.  Zo hoeven de spotlights niet de hele tijd aan te staan, en dat scheelt weer energie. Als er voldoende licht in de omgeving is, kun je deze modus ook gewoon uitzetten.

Ook handig: de Foscam G4C is te bereiken via stemcommando's, met de Google Assistant en Amazon Alexa. Je kunt bijvoorbeeld een ‘Hey Google’-commando gebruiken om livebeelden vanuit de voortuin direct op je smartphone af te spelen. Als je dat liever niet doet, kun je de G4C natuurlijk ook gewoon bedienen met de handige app, waarmee je de camera ook voor het eerst kunt instellen en van modus kunt wisselen.

Altijd een veilig gevoel

met de beveiligingscamera’s van Foscam

Over Foscam
Foscam is gespecialiseerd in camera’s voor binnen en buiten. Het bedrijf is al bijna 15 jaar in Nederland actief. Of je nu op zoek bent naar een goede beveiligingscamera voor buiten, een slimme camera voor in de woonkamer of een videodeurbel, bij Foscam kun je altijd vinden wat je zoekt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000