6 redenen waarom jij een beveiligingscamera nodig hebt

6 redenen waarom jij een beveiligingscamera nodig hebt

Alarmsystemen

Geplaatst: 14 december 2022 - 18:05

Partnerredactie

Een inbraak is een vervelende en soms zelfs traumatische ervaring. Dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen. Een slimme beveiligingscamera is dan ideaal. Met de slimme camerasystemen van Reolink houd je altijd een oogje in het zeil, schrik je inbrekers af en bespaar je zelfs geld op je verzekering (als je aan alle voorwaarden voldoet).

Partnerbijdrage - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Reolink

#1: Preventieve werking

Vergeet nog even die mogelijke inbraak, want de eerste reden is veel fijner: bewakingscamera’s hebben namelijk een preventieve werking op criminaliteit. Als potentiële inbrekers een camerasysteem zien hangen, denken ze wel twee keer na om de deur open te breken. Niemand wil natuurlijk met gezicht en al op beeld staan, en een goed geplaatste camera kan inbrekers afschrikken. Op die manier zorg je er niet alleen voor dat de kans op een inbraak bij jou thuis kleiner wordt, maar je helpt ook de rest van de straat ermee: een inbreker gaat ook niet zomaar bij de buren langs als jij een camera hebt hangen.  

#2: Verhoogde pakkans

Dat knagende gevoel als je niet thuis bent, je bent zeker niet de enige die het wel eens heeft. Of je nu gewoon een dag op de zaak bent, een weekendje op reis bent of juist een paar weken lekker van de zon geniet, je wil natuurlijk wel weten wat er in en om je huis heen gebeurt. Met een slimme beveiligingscamera weet je dat precies. Je krijgt een berichtje zodra er iemand voor je deur staat, zelfs als dat gewoon een bezorger is. De Reolink RLC-523WA is bijvoorbeeld een slimme camera met persoons- en voertuigdetectie, waardoor niemand zomaar je tuin in kan wandelen zonder dat jij er weet van hebt. Bovendien kun je zelfs in het pikkedonker beelden in kleur bekijken. De camera heeft een ingebouwde sirene en spotlight met bewegingssensor en ook nog eens 5x optische zoom voor meer herkenbaarheid. Zo weet je dus precies wat er rond je huis gebeurt, ook midden in de nacht, waar je ook bent. En wordt er toch ingebroken dan vergroot je met deze camera de pakkans.

 

#3: Ogen op afstand

In het geval dat er echt wordt ingebroken, vergroot een goed werkend camerasysteem de mogelijkheid om iemand te herkennen, je hebt meer ‘ogen’. Natuurlijk is het fijn als de inbreker met zijn of haar gezicht vol op beeld staat, maar zelfs met een bivakmuts op zijn er nog voldoende aanknopingspunten: de kledingkeuze en -kleur, het postuur, en mogelijk zelfs een vluchtauto voor de deur. Je bent vast niet de enige bij wie ze langsgaan, en hoe meer beelden de politie ter beschikking heeft, des te groter wordt de kans dat de inbreker in de kraag wordt gevat. Met de Reolink RLK8-810B4-A, een compleet beveiligingssysteem met vier slimme 8 megapixel camera’s en een Netwerk Video Recorder (NVR), wordt die kans nog een stukje groter.

#4 Veilig in je eigen huis

Maar zelfs als je wél thuis bent, is een camerasysteem geen overbodige luxe. Je wil natuurlijk niet dat er ’s-nachts onverlaten over je gazon gaan grasduinen of rond je deuren of ramen aan het rommelen zijn. De persoonsdetectie op de producten van Reolink zorgt ervoor dat je een melding krijgt als er iemand rond je huis sluipt, zelfs als je in bed ligt, onder de douche staat of aan het stofzuigen bent. Met de voertuigdetectie weet de camera dat er een auto voor de deur staat, en kun je even gaan kijken wat er aan de hand is. Een veilig huis, zelfs als je zelf gewoon binnen zit.

 

#5 Houd je kinderen in de gaten

Je kinderen gaan natuurlijk niet in je eigen huis inbreken, maar een beveiligingscamera is ook ideaal om te checken wat ze uitspoken. Hebben ze vriendjes of vriendinnetjes over de vloer, of zijn ze juist onverwacht veel eerder thuis van school? Ook voor hun eigen veiligheid is het goed als je op afstand kunt meekijken: zo weet je wat er in en rond je huis gebeurt als je kinderen alleen thuis zijn of in de tuin spelen. Neem bijvoorbeeld de Reolink Go PT Plus + Zonnepaneel, een 4MP buiten beveiligingscamera met slimme detectie gecombineerd met een zonnepaneel van Reolink. De Go PT Plus heeft een langdurig werkende batterij en met het zonnepaneel heb je zelfs continue stroomvoorziening. De camera werkt op het 4G LTE mobiele netwerk met een nano-simkaart (niet meegeleverd) en is dus heel geschikt om op te hangen op een plek waar weinig tot geen WiFi bereik en elektriciteit is, zoals bijvoorbeeld aan je tuinhuisje achterin de tuin.

#6 Korting op de verzekering

Natuurlijk is de aanschaf van een beveiligingscamera goed voor je portemonnee als het ervoor zorgt dat er niet wordt ingebroken, maar ook voor die tijd kun je er al wat mee winnen. Vaak krijg je namelijk korting op de premie van je verzekering als je een camerasysteem hebt hangen. Die korting kan oplopen tot wel 20% van je premie als je aan alle voorwaarden voldoet, dus dat tikt lekker aan. Iets voor jou? Laat dan een check doen door je verzekeraar om te kijken of je in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zo heb je een goed beveiligd huis, kun je de omgeving en je kinderen in de gaten houden én betaal je iedere maand een beetje minder aan de verzekering.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000