Zo zet je foto's over van iCloud naar Google Foto's

© PXimport

Zo zet je foto's over van iCloud naar Google Foto's

Smartphone & tablet

Geplaatst: 29 maart 2021 - 05:01

Aangepast: 25 november 2022 - 10:52

Wesley Akkerman

Apple biedt tegenwoordig een handige webtool aan waarmee je je foto’s en video’s die staan opgeslagen in iCloud naar Google Foto's zet. Maar hoe werkt dat en waar moet je rekening mee houden?

Mocht je van plan zijn om je foto’s en video’s vanuit iCloud, de Apple-cloudopslagdienst, over te hevelen naar Google Foto’s, de cloudopslagdienst van Google, dan is het goed om te weten dat Apple niets verwijdert uit je iCloud-account. Wat de webtool in feite doet is een kopie maken van de gegevens die staan opgeslagen en die kopie wordt vervolgens gedeeld met Google.

De webtool van Apple is ontzettend handig wanneer je voornemens bent over te stappen naar Android, als iPhone-gebruiker. Houd er wel rekening mee dat het liminale proces ongeveer een week in beslag kan nemen. Apple zegt daarover dat het bedrijf die tijd nodig heeft om te controleren of jij daadwerkelijk de persoon bent die het verzoekt indient. Ook kost het gewoon veel tijd om zo’n kopie te maken, aldus de iPhonemaker.

Tot slot moet je weten dat je niet alles mee kunt nemen naar Google Foto’s. Bepaalde gegevens, zoals smart albums, live foto’s en sommige raw-bestanden, gaan niet mee in het transferproces. Maar voor de rest neem je alle foto’s en video’s mee. Oh en Google Foto’s ondersteunt overigens albums tot twintigduizend foto’s. Heb je een album op iCloud staan met meer materiaal, dan wordt het overige deel niet opgenomen in dat album.

© PXimport

Van iCloud naar Google Foto’s

Voordat we kunnen beginnen aan het transferproces, moeten we kijken of we wel voldoen aan alle eisen. Uiteraard weet je zeker dat je iCloud gebruikt voor al je foto’s en video’s als bijna ex-iPhonegebruiker. Je hebt je Apple-account verder ingesteld met tweestapsverificatie, je hebt een Google-account en de Google Foto’s-App. Tot slot heb je ook genoeg ruimte op je Google-account staan. Elk account wordt geleverd met 15 GB aan beschikbare ruimte.

Heb je genoeg ruimte en voldoe je verder aan alle eisen? Ga dan naar privacy.apple.com. Log hier in met je Apple-account (denk aan die tweestapsverificatie). Na het inloggen scrol je een beetje naar beneden, totdat je de optie voor het overzetten van je gegevens ziet staan. Nogmaals: het gaat om een kopie. Dus zodra je op die knop drukt en het proces initieert, dan gaat er niets verloren.

Kies nu voor een optie waar je je foto’s naartoe wil brengen. Je wil je foto’s kopiëren naar Google Foto’s, dus selecteer die optie. In beeld verschijnen nu verschillende stappen. Zo wordt je gevraagd of je wil inloggen met je Google-account en krijg je vanzelf een mail met daarin informatie over je verzoek tot kopiëren. Wanneer het transferproces afgerond is, dan krijg je vanzelf nog een mailtje van Apple. De webtool voor het overzetten van je iCloud-bibliotheek is onder meer beschikbaar in heel Europa en is nu te gebruiken in Nederland en België.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000