Zo wil WhatsApp tabletgebruikers meer overzicht bieden

© Sylvain Robin/S ROBIN/OceanProd - stock.adobe.com

Zo wil WhatsApp tabletgebruikers meer overzicht bieden

Geplaatst: 10 april 2023 - 10:32

Aangepast: 11 april 2023 - 08:23

Wesley Akkerman

WhatsApp is al een tijdje beschikbaar als zelfstandige applicatie voor tablets. Dat is voor het bedrijf nog maar het begin, aangezien het nu werkt aan extra opties voor de app. Met een recent geteste functionaliteit wil de dienst tabletgebruikers meer overzicht bieden.

Ook lezen: Zo verstuur je foto's in hoge kwaliteit in WhatsApp

Hoewel je tegenwoordig allerlei mooie tablets kunt kopen, zien we nog maar wat vaak dat app-makers hun producten niet optimaliseren voor dat grotere scherm. Daarom is het goed om te zien dat WhatsApp de nieuwe lading tabletgebruikers niet meteen in de kou laat staan. Het bedrijf test momenteel een nieuwe interface op Android die veel beter gebruikmaakt van de beschikbare schermoppervlakte. Daardoor gaat de interface er net even anders uitzien.

WhatsApp krijgt nieuwe tabletinterface

Op het moment van schrijven test WhatsApp de nieuwe interface in de bètaversie op Android, waarvoor je je hier kunt aanmelden. Dankzij de nieuwe indeling van de app kun je twee secties van de app tegelijkertijd bekijken. In feite krijg je twee panelen tegelijk in beeld: links zie je de chats, statussen en gesprekken staan (verdeeld onder tabs) en rechts het actieve gesprek, de status of het telefoongesprek. Daarmee combineert het bedrijf dus als het ware de interface die je op smartphones aantreft (de sectie links) en het overzicht dat je te zien krijgt op bijvoorbeeld WhatsApp Web.

Zo wil WhatsApp tabletgebruikers meer overzicht bieden-41592670

Het is een grote vooruitgang ten opzichte van de huidige versie voor tablets. Als je nu WhatsApp opent op je tablet, zie je dat chats domweg het hele scherm in beslag nemen. Het is immers dezelfde app als die voor smartphones. Dat kan en moet beter, en daarom is het goed om te zien dat WhatsApp aan dergelijke updates werkt.

Helaas weten we op dit moment nog niet wanneer de update voor iedereen toegankelijk is. Meestal duurt het niet lang meer voordat die verschijnt, nadat die in de bètakringen is opgedoken. Voor nu moeten we nog even op bevestiging wachten.


0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000