Zo neem je vertraagde video's op met je iPhone

Heb je een iPhone 5s, iPhone 6 of iPhone 6 Plus, dan kun je super stijlvolle vertraagde video's schieten. Je moet alleen wel even weten hoe dat moet. Hier laten we zien hoe je eenvoudig zo'n slo-mo-filmpje maakt.

Filmpjes opnemen en die vertraagd afspelen is makkelijk. Open de Camera-app en veeg over het scherm totdat de app in de Vertraagd-stand staat. Neem nu een video op zoals je altijd doet.

Het resultaat kun je bekijken in de Foto's-app of door direct op het resultaat te tikken links onder aan het scherm in de Camera-app. De twee zwarte streepjes in de afspeelbalk kunnen worden versleept om het begin en het eind van het vertraagde gedeelte te markeren.

© PXimport

Een vertraagde video neemt 240 beelden per seconde op.

Langzaam afspelen

Het voordeel van een iPhone 6 of iPhone 6 Plus is dat het toestel vertraagde video's met 240 frames per seconde kan opnemen. De beelden kunnen dan nog langzamer en beter worden afgespeeld. In het opnamescherm wordt rechtsonderaan het aantal frames per seconde weergegeven. Schakel tussen 120 en 240 beelden per seconden door op het getal te tikken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten