Samsung Galaxy Book – Sexy Windows 10 convertible

Samsung lanceert op het Mobile World Congress naast een nieuwe Galaxy-tablet (de Galaxy Tab S3) ook een opvallende convertible: De Samsung Galaxy Book. In Barcelona mochten we deze Windows 10-tablet/laptop even kort aan de tand voelen.

Kijk naar de Galaxy Book, en je ziet ongetwijfeld de zoveelste Windows convertible. Maar als we Samsung moeten geloven is het niet de zoveelste tablet/laptop vervanger die op cruciale punten pijnlijke concessies doet. De “alles-in-een oplossing” wordt mij in Barcelona aangeprijsd als zijnde een “uitkomst voor zowel de zakelijke markt als de creatievelingen thuis”. Gelukkig kreeg ik even kort de tijd om hier een eerste proefritje mee te maken. En die beviel me opvallend goed. Oh, en wel even een klein nadeel: De Galaxy Book komt voorlopig nog niet naar Nederland.

Super Amoled-genot

De Galaxy Book wordt in twee varianten uitgebracht: een 10,6 en 12 inch-versie. Deze displays hebben een heerlijk hoge resolutie en zijn (uiteraard) van het type Super Amoled. Resultaat: de kleuren spatten werkelijk van het scherm, wat het een ideaal on-the-go werkstation maakt voor het bewerken van foto’s of het streamen van je favoriete Netflix-serie.

De Galaxy Book draait op een volledige versie van Windows 10 en moet volgens Samsung krachtig genoeg zijn om als volledige laptopvervanger te dienen. Tijdens de demo konden we hier al even kort een impressie van krijgen door onder meer Photoshop te gebruiken, en dat liep allemaal razend vlot. Tenminste, dat bleek uit mijn ervaring met de 12 inch-versie waar een rappe i5-processor van Intel in zit en 4GB aan werkgeheugen. Z’n kleine broertje heeft evenveel RAM aan boort maar draait op een M3-chipset van dezelfde fabrikant. Iets minder snel dus. Qua opslag zijn er opties voor 64GB en 128GB, wat kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje.

© PXimport

Prima toetsenbord

De Galaxy Book wordt geleverd met een toetsenbord-cover en Samsungs S-pen. Het toetsenbord typt bijzonder lekker, waarbij de toetsen een goeie klik geven. Verder zijn de toetsen verlicht en zit er een multi-touch trackpad op. Alles voelt zeer degelijk en premium, en ik verwacht dan ook dat de prijs ernaar zal zijn. Echter kon Samsung nog geen indicatie over de uiteindelijke verkoopprijs geven.

De Galaxy Book wordt dus ook geleverd met de S-pen. De vernieuwde versie van deze Samsung-stylus is wat kleiner dan z’n voorganger en dankzij het rubberen puntje zou hij beter over het glazen display moeten glijden. Daarnaast is hij batterijloos, dus je zorgen maken over opladen hoeft hier niet mee. Ik vind het altijd nog erg ongemakkelijk om het een stylus op een tablet te werken, maar voor mensen die graag tekenen of digitaal aantekening willen maken is het vast een aanwinst.

© PXimport

Voorlopige conclusie

De Galaxy Book is een van de interessantste producten die Samsung op het Mobile World Congress heeft gepresenteerd, en het is dan ook extra jammer dat dit product voorlopig niet naar Nederlands zou komen. Mochten we er na de release toch een te pakken krijgen, dan kunnen we hopelijk alsnog uitgebreider aan de slag met de sexy Samsung Galaxy Book. Wanneer dat kan is momenteel nog onduidelijk. Samsung kan nog niets zeggen over een releasedatum.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000