Rust in de tent: leg iPhone het zwijgen op

© PXimport

Rust in de tent: leg iPhone het zwijgen op

Smartphone & tablet

Geplaatst: 30 augustus 2019 - 05:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Ronald Smit

Niets is irritanter als een 'rinkelende' smartphone tijdens een film, theatervoorstelling, vergadering of andere plek waar stilte gewenst is. Je kun je iPhone op verschillende manieren het zwijgen opleggen.

Je kent dat wel. Zit je rustig in de bios, op een mooi moment in een al even mooie film. Begint de telefoon van een of andere sukkel naast je ineens te piepen, rinkelen of andere irritante geluiden te produceren. Om dat zélf te voorkomen, zijn er verschillende instellingsmogelijkheden om je iPhone (tijdelijk) het zwijgen op te leggen. Precies om dit soort ellende te voorkomen. De meest botte en tegelijkertijd simpelste methode is je toestel gewoon uitzetten. Kwestie van de aan/uit-knop ingedrukt houden tot de schuifregelaar Zet uit verschijnt, waarna je de schakelaar verschuift. Overigens: bij de nieuwe iphones zoals de XR en XS moet je de aan/uit-knop samen met een van de volumeregelaars ingedrukt houden om bij deze knop te komen! Nu is uitzetten wellicht een wat rigoureuze actie, maar als je echt heel snel een stille telefoon wilt werkt het lekker snel. Een deel van de iPhones heeft ook een schakelaartje aan de zijkant waarmee je 'm stil kunt maken. Of je gebruikt de app Instellingen. Tik daarin op Niet storen. Zet als eerste de schakelaar achter Niet storen op aan.

Finetunen

Het is handig om vervolgens op Altijd te tikken. Daarmee bereik je dat de iPhone ook stil blijft als je ermee bezig bent. Zo kun je bijvoorbeeld ongestoord mail of berichten checken in een omgeving waar smartphonegeluiden niet op prijs worden gesteld. Zou je hier niet voor Altijd kiezen, dan klinkt alsnog bijvoorbeeld een belsignaal zodra je ingelogd bent op je toestel. Middels de schuifregelaar achter Gepland kun je een stiltetijd instellen. Bijvoorbeeld de nachtelijke uren als je echt door niks en niemand gestoord wilt worden. Feitelijk is dat alleen zinvol als je regelmatig last hebt van nachtelijke bellers. Anders is het misschien beter om je toestel 's nachts niet stil te maken, want daardoor mis je mogelijk een echt dringend gesprek. Aardig zijn ook de opties onder NIET STOREN TIJDENS AUTORIJDEN. Tik daar op Activeer en selecteer een van de beschikbare opties. Zo word je tijdens het rijden niet afgeleid door een nijdig ringtones uitspuwende iPhone. Terugbellen kan altijd nog! Of je staat inkomende gesprekken alleen toe als de telefoon aan de handsfree carcit is gekoppeld.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000