Review Motorola Moto G24 Power – Budgetsmartphone met lange adem

© Rens Blom

Review Motorola Moto G24 Power – Budgetsmartphone met lange adem

Geplaatst: 2 april 2024 - 12:03

Aangepast: 11 april 2024 - 15:04

Rens Blom

De Motorola Moto G24 Power is een betaalbare smartphone met een bovengemiddeld grote accu. Volgens Motorola is dit daarom dé telefoon voor wie zich geen zorgen wil maken om een lege accu, en dat voor een schappelijke prijs. In deze Motorola Moto G24 Power review lees je hoe de smartphone in de praktijk bevalt.

7,8

Ons oordeel

Motorola Moto G24 Power

Pluspunten

Lange accuduur

Veel opslagcapaciteit

Schone software

Minpunten

Telefoon is vrij langzaam

Relatief mager updatebeleid

Scherm oogt minder scherp en smoezelig

Conclusie

De Motorola Moto G24 Power is een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare smartphone met een lange accuduur en veel opslagcapaciteit. Op andere punten presteert het toestel gemiddeld tot minder goed. Onze grootste zorg is dat de Moto G24 Power vrij langzaam is, waardoor we ons afvragen hoe snel hij na een paar jaar gebruik is....
Lees meer

Het is even opletten als je leest over en zoekt naar de Motorola Moto G24 Power. Motorola verkoopt namelijk verschillende smartphones in de Moto G24-reeks, waar de Power-versie er één van is. Het toestel heeft een adviesprijs van 179 euro.

Compleet ontwerp

De Moto G24 Power heeft een kunststof behuizing die prima overkomt, zonder op te vallen. Prettig is dat het toestel een 3,5mm-hoofdtelefoonpoort en een vingerafdrukscanner heeft. Het toestel is met 197 gram niet opmerkelijk zwaar, wat we een pluspunt vinden omdat er een bovengemiddeld grote accu is ingebouwd. Die voegt dus extra gewicht toe, maar in de praktijk merk je dat niet.

Review Motorola Moto G24 Power – Budgetsmartphone met lange adem-LTsZsfz9Q4m8ap2KY-aPxw

© Rens Blom

De smartphone kan tegen een regenbuitje, maar is niet waterdicht. In deze prijsklasse kun je dat ook niet verwachten. Je kunt de Moto G24 Power kopen in twee kleuren: donkerblauw en grijsblauw. De achterkant laat nauwelijks vingerafdrukken zien, wat de telefoon een luxere uitstraling geeft. Dankzij de NFC-chip kan de smartphone contactloos pinnen.

Minder scherp scherm

Een budgetsmartphone moet altijd compromissen sluiten. De Moto G24 Power doet dat ook. Zo heeft het 6,56inch-LCD-scherm een HD-resolutie, wat lager is dan gebruikelijk. Veel concurrerende telefoons gebruiken een scherper Full-HD-scherm. De lagere resolutie draagt wel bij aan de lange accuduur van de Moto G24 Power, maar het is goed om te weten dat het scherm van de telefoon van dichtbij wat korrelig oogt, zeker als je tekst leest. De schermkwaliteit is verder prima, maar een speciale coating tegen vingerafdrukken lijkt te ontbreken. Het scherm oogt zo altijd smoezelig.

Review Motorola Moto G24 Power – Budgetsmartphone met lange adem-BLew1DKeTLKHrhBskzzgTA

© Rens Blom

Veel opslagcapaciteit

De specificaties van de Moto G24 Power leveren ons gemengde gevoelens op. Enerzijds zijn we blij met de ruime hoeveelheid opslagcapaciteit van 256 GB, zeker als je weet dat de goedkoopste versies van de Apple iPhone 15 en Samsung Galaxy S24 beschikken over 128 GB. Anderzijds vinden we de Moto G24 Power langzaam, wat komt doordat het toestel een eenvoudige MediaTek-processor heeft. Aan de hoeveelheid werkgeheugen ligt het niet, want met 8 GB is dat erg royaal voor een budgetsmartphone. Dat de telefoon desondanks niet heel vlot is snappen we gelet op de prijs, maar het roept wel de vraag op hoe soepel de smartphone nog is na twee jaar gebruik.

Review Motorola Moto G24 Power – Budgetsmartphone met lange adem-YfZuhpPRSzOYdnFWu4r7xQ

© Rens Blom

Een functie die ontbreekt is 5G-ondersteuning. Je profiteert op termijn dus niet van veel sneller mobiel internet dan het huidige 4G-netwerk, al zal niet iedereen dat een probleem vinden. 4G is namelijk ook erg snel in Nederland.

Uitstekende accuduur

Hét verkoopargument van de Moto G24 Power is zijn lange accuduur. Die is vooral te danken aan de ingebouwde 6000mAh-accu; een grotere capaciteit dan gebruikelijk in dit type smartphone. Vrijwel alle concurrerende toestellen hebben namelijk een 4800- tot 5000mAh-accu. De grotere accu betekent concreet dat de Moto G24 Power zonder problemen anderhalve dag meegaat op een acculading. Je hoeft met deze smartphone niet na te denken of je het einde van de dag redt en dat is in de praktijk een bijzonder fijne ervaring.

Opladen doet de Moto G24 Power via zijn usb-c-poort met maximaal 30 watt. Dat is lekker snel, maar door de grote accu duurt het alsnog zo’n twee uur voordat de accu helemaal vol zit. Gelet op de scherpe verkoopprijs is het fijn dat de oplader ‘gewoon’ in de doos zit.

Review Motorola Moto G24 Power – Budgetsmartphone met lange adem-RkegU4lQTsyLvgU0MqxWlQ

© Rens Blom

In de doos van de Moto G24 Power vind je naast een oplader ook een eenvoudig hoesje.

Geen bijzondere camera's

De camera op de achterkant klinkt indrukwekkender dan hij is. Zo maakt de 50megapixel-hoofdcamera aardige plaatjes voor een budgettelefoon, maar is de kwaliteit allesbehalve bijzonder. De 2megapixel-macrocamera maakt foto’s van heel dichtbij en die kiekjes zijn korrelig en ogen uitgewassen op een groter scherm.

Review Motorola Moto G24 Power – Budgetsmartphone met lange adem-Q6V-szy2Tvah4TfPOqlRAA

© Rens Blom

Drie foto's gemaakt met de hoofdcamera bij voldoende daglicht.

Review Motorola Moto G24 Power – Budgetsmartphone met lange adem-CIfveDZnTlCmFePnNb6mvw

© Rens Blom

Twee foto's gemaakt met de macrocamera.

Schone software

Op de Motorola Moto G24 Power is Android 14 geïnstalleerd, de meest recente versie. De software is nauwelijks door Motorola aangepast, wat we prettig vinden omdat je zo snel wegwijs bent in Android zoals Google het bedoeld heeft. Ook fijn is dat Motorola weinig extra apps op het toestel installeert. Het updatebeleid van de smartphone vinden we wel aan de magere kant.

De Moto G24 Power kan rekenen op Android 15 en drie jaar beveiligingsupdates. Het karige updatebeleid is een logisch compromis – updates ontwikkelen kost een fabrikant geld – maar betekent ook dat deze betaalbare smartphone na een paar jaar niet meer veilig te gebruiken is. Wil je langer met je toestel doen, dan loont het dus om eenmalig meer te betalen voor een smartphone met een beter updatebeleid.

Review Motorola Moto G24 Power – Budgetsmartphone met lange adem-NK5mSBi9TcuABI6Zep6w5Q

© Rens Blom

Motorola installeert weinig extra apps mee.

Conclusie: Motorola Moto G24 Power kopen?

De Motorola Moto G24 Power is een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare smartphone met een lange accuduur en veel opslagcapaciteit. Op andere punten presteert het toestel gemiddeld tot minder goed. Onze grootste zorg is dat de Moto G24 Power vrij langzaam is, waardoor we ons afvragen hoe snel hij na een paar jaar gebruik is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten