Reproductieve gezondheidsgegevens in de Gezondheid app

Vanaf iOS 9 kun je op je iPhone in de Gezondheid app een aantal wel erg persoonlijke gegevens invoeren. Hier bespreken we het gedeelte 'Reproductieve gezondheid' in de Gezondheid app.

Op de iPhone is het vanaf iOS 9 mogelijk om in de Gezondheid app allerlei intieme informatie in te voeren om je seksuele en/of reproductieve gezondheid in de gaten te houden. Bovendien helpt deze functie vrouwen om erachter te komen op welke momenten ze het vruchtbaarst zijn, zodat ze met behulp van deze app nauwkeuriger aan gezinsplanning kunnen doen. Lees ook: Krik je gezondheid op met Apple's HealthKit.

© PXimport

Zo kan een vrouw bijhouden wat haar lichaamstemperatuur is, of en wanneer ze tussen menstruaties door bloedingen ervaart, wanneer de menstruatie plaatsvindt en hoe deze verloopt, wat de resultaten zijn van een ovulatietest, wanneer ze seksueel actief is geweest, en een aantal andere intieme gezondheidsvragen.

Als je een bepaald soort data wilt toevoegen, zoals bijvoorbeeld wanneer je laatste menstruatie begonnen is, moet je in de Gezondheid app naar Reproductieve gezondheid > Menstruatie gaan en Voeg gegevenspunt selecteren.

Om de informatie op het tabblad Dashboard te kunnen bekijken, moet je de optie Toon in dashboard inschakelen.

Maar het is niet alleen nuttig voor vrouwen. Ook mannen kunnen hun seksleven bijhouden in het gedeelte over seksuele activiteit, waarbij je per activiteit kunt aangeven of je veilige of onveilige seks gehad hebt. Dit kan handig kan zijn als je enige tijd later een probleem met je seksuele gezondheid ervaart of als je partner denkt dat ze zwanger van je is. Bovendien zou de functie handig kunnen zijn om het effect van bepaalde medicatie op het seksleven van zowel mannelijke als vrouwelijke patiënten te meten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten