Opvolger OS X Lion krijgt iMessage en Notification Center

© PXimport

Opvolger OS X Lion krijgt iMessage en Notification Center

Smartphone & tablet

Geplaatst: 16 februari 2012 - 21:40

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Wouter Hoeffnagel

In de opvolger van Mac OS X Lion krijgen gebruikers de beschikking overal een aantal iOS-features. Zo zullen onder andere iMessage en Notification Center beschikbaar worden op OS X Mountain Lion.

Dit blijkt uit een sneak preview die Apple op zijn website geeft. Op de pagina stelt Apple dat het besturingssysteem voor Mac's is geïnspireerd op features van de iPad. Zo introduceert het bedrijf iMessage op Mac OS X Mountain Lion, al heeft het bedrijf de naam van de dienst gewijzigd. De messagingdienst gaat op OS X door het leven als Messages. De applicaties zou alle functies van iChat aanbieden, in combinatie met de features van iMessage.

Notification Center

Ook is het mogelijk gebruik te maken van Notification Center, de iOS-app waarmee je push-meldingen ontvangt. Op OS X Mountain Lion kan je het venster tevoorschijn roepen door naar links te swipen. Daarnaast zijn ook Game Center, Notes en Reminders voortaan op OS X beschikbaar.

© PXimport

Tot slot krijgt Mountain Lion ondersteuning voor AirPlay, de techniek waarmee het mogelijk is je Mac-scherm overzetten naar een ander scherm via een Apple TV. AirPlay Mirroring is al langer beschikbaar op de iPhone 4S en iPad 2.

Lancering

OS X Mountain Lion wordt naar verwachting deze zomer officieel gelanceerd. Net als bij voorgaande versies van Mac OS X krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid het nieuwe besturingssysteem vast uit te proberen. Ontwikkelaars kunnen de 'developer preview' alvast downloaden en uitproberen via het Apple Developer-programma.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000