Nieuwe trojan weet laatste update voor Xprotect te omzeilen

© PXimport

Nieuwe trojan weet laatste update voor Xprotect te omzeilen

Geplaatst: 15 januari 2012 - 10:24

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie

Hackers hebben een manier gevonden om de nieuwste update voor Xprotect, het beveiligingsysteem van Mac OS X, te omzeilen. De hackers kunnen hierdoor malware installeren op Mac OS X, zoner dat Xprotect ingrijpt.

Dit schrijft beveiligingsbedrijf Intego op haar blog. Het zou gaan om een nieuwe variant van de FlashBack.C-trojan, die in oktober 2011 voor het eerst opdook. De nieuwe trojan wordt OSX/FlashBack.J genoemd. Intego schrijft dat de nieuwe trojan na de lancering van de laatste Xprotect-update is verschenen. Xprotect zou hierdoor nog niet in staat zijn OSX/FlashBack.J te herkennen.

Apple voorziet Xprotect op onregelmatige momenten van een update. Xprotect is een standaard ingebouwde virusscanner die aan de hand van signatures virussen en trojans voor Mac OS X herkent. De virusscanner controleert verschillende programma's als Safari, Mail en iChat op kwaadwillende software.

Intego stelt dat haar eigen virusscanner VirusBarrier X6 wel in staat bleek te zijn het virus direct te herkennen. Intego schrijft daarom dat VirusBarrier X6 ook toekomstige varianten van de trojan zal herkennen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000