Microsoft presenteert enige Windows 10-toestel van het jaar: De Lumia 650

Microsoft komt met een nieuwe telefoon, de Lumia 650. Het is de vierde Lumia die standaard wordt geleverd met Windows 10 Mobile. Het gaat om een midrange-toestel dat voor 180 euro op de markt komt.

De Lumia 650 is volgens geruchten de enige telefoon die Microsoft dit jaar uitbrengt. Microsoft laat de telefoon zien op zijn website.

Specificaties

Het toestel heeft een scherm met hd-resolutie van 1280 x 720 pixels, met dezelfde oled-techniek die modernere Lumia's ook hebben. Het scherm is 5" groot.

Er zijn niet veel specificaties bekend, buiten het feit dat het geheugen van 16 GB uit te breiden is naar maximaal 200 GB. Ook zou er aan de achterkant een camera van 8 megapixels op het toestel zitten, en één van 5 MP aan de voorkant.

Windows 10

De Lumia 650 draait op Windows 10 Mobile, waarmee het toestel één van de vier telefoons is die dat out-of-the-box draait. Ook de dure Lumia 950 en 950 XL en de goedkope Lumia 550 draaien op dat besturingssysteem. Microsoft had daar grootse plannen mee, maar nu het bedrijf heeft gezegd slechts één toestel ermee uit te brengen lijken die plannen niet helemaal uit te komen...

Prijs

De Lumia 650 gaat 199 dollar kosten; omgerekend zo'n 180 euro. Wanneer het toestel in de winkel ligt is nog niet bekend, maar volgens de website is dat "binnenkort".

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000