‘Lumia-toestellen verdwijnen na december uit de winkels’

De smartphonedivisie van Microsoft verkeert al een tijdje in zwaar weer, en de vraag blijft hoe het bedrijf de komende tijd op dit gebied er weer bovenop gaat klimmen. Daarvoor lijken eerst de Lumia’s te gaan sneuvelen.

WinBeta meldt op basis van een anonieme Microsoft-medewerker dat er in december een productiestop gaat plaatsvinden van de huidige Lumia line-up: de 550, 650, 950 en 950 XL. Vanaf dan verdwijnen de toestellen langzaam maar zeker ook uit de winkels.

Wie al een Lumia heeft, kan nog wel rekenen op updates - met name voor Windows 10 Mobile. Toch bleek onlangs dat veel Lumia-bezitters de overstap naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem niet maken. Ze blijven liever bij Windows 8.1 plakken.

Opvolger

Onlangs vielen er veel ontslagen bij de telefoontak van Microsoft en het marktaandeel van Windows-smartphones is bijzonder klein. Het bedrijf heeft dan ook al een tijdje geen nieuwe telefoons aangekondigd.

Mogelijk wordt de Lumia-lijn opgevolgd door de illustere Surface Phone. Geruchten rond dat toestel lijken de laatste tijd echter nog nauwelijks de ronde te doen. Verwacht wordt dat we Microsofts nieuwe smartphone pas volgend jaar mogen verwelkomen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000