Lenovo en Google ontwikkelen smartphone met augmented reality-camera

Lenovo maakt tijdens CES bekend te werken aan een smartphone met Google's Project Tango aan boord. Die 3D-techniek geeft de ingebouwde camera onder meer augmented reality-vaardigheden.

Project Tango is al meer dan twee jaar in ontwikkeling en Google heeft er nog bijster weinig mee gedaan. Met de technologie kan er middels een camera een visuele laag over de echte wereld worden gelegd.

Een van de voorbeelden die Lenovo en Google geven, is om je huiskamer in te richten met virtuele meubelstukken. Ben je van plan een nieuw bankstel te kopen, dan kun je op deze manier alvast kijken of deze mooi bij de rest van je spullen past.

Zomer

Daarnaast zou je er ook games mee kunnen spelen, waarbij de gamefiguren in de echte wereld worden 'geprojecteerd'. App-makers kunnen ideeën insturen en mogelijk zie je die straks voorgeïnstalleerd op het toestel terug.

De smartphone moet in de zomer van 2016 op de markt komen voor 'minder dan 500 dollar'.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000