'iPhone krijgt geen ingebouwde SIM-kaart door druk telecomproviders'

The Sunday Times zegt 'te begrijpen' dat Apple de href="http://macworld.nl/a/23657783/gerucht-nieuwe-simkaart-maakt-providerwissel-eenvoudig-.html" target="_blank">plannen om de iPhone te voorzien van een ingebouwde SIM-kaart</a> te laten varen. Door de plannen zou de SIM-kaart niet meer vervangen kunnen worden en kan softwarematig worden geschakeld tussen providers. <a href="http://macworld.nl/a/76430095/telecomproviders-verhogen-kosten-als-apple-simkaart-inbouwt.html" target="_blank">Europese telecomproviders waren alles behalve blij met het plan</a> en dreigde de prijs van de iPhone flink te verhogen als Apple het plan doorzette. Dit meldt <a href="http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/mediatechnologyandtelecoms/8148898/Apples-iPhone-SIM-card-plan-thwarted.html" target="_blank">The Telegraph</a>.

Het lijkt er nu dus op dat Apple onder de druk van de providers is gezwicht. Het inbouwen van de simkaarten betekende onder andere dat Apple de toestellen kon verkopen zonder tussenkomst van telecomproviders. Hierdoor wilde Apple een hechtere band opbouwen met zijn klanten. Een 'senior bron', iemand die zijn functie al langere tijd uitoefent, binnen Apple heeft tegen The Sunday Times verklaart dat Apple heeft besloten de iPhone niet te voorzien van een ingebouwde SIM-kaart. Bij de iPad 3G wordt de SIM-kaart wel ingebouwd. De bron van The Sunday Times verklaard dat de iPad 3G waarschijnlijk nog voor de kerst in de winkels moet liggen. Een ander tijdstip voor de lancering die de bron noemt is het begin van 2011. Deze data komen overigens overeen met data waarop volgens geruchten de iPad 2 wordt gelanceerd. Apple zal overigens niet blij zijn met de uitspraken van de bron die werkzaam is binnen het bedrijf. De bron zegt dat Apple "ditmaal met de staart tussen de benen is teruggestuurd naar de tekentafel".

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000