Greenpeace voert actie in Amsterdamse Apple Store

Greenpeace voert actie in Amsterdamse Apple Store

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 april 2012 - 16:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:37

Redactie

Greenpeace heeft gisteren actie gevoerd in de Apple Store. Actievoerders van de milieuorganisatie lieten zwarte ballonnen los in de Amsterdamse winkel om aandacht te vragen voor de milieuvervuiling die Apple veroorzaakt.

De balonnen wierpen een donkere schaduw op het witte interieur. De 'zwarte wolk' die hierdoor ontstond moest de vervuiling symboliseren die Apple veroorzaakt dppr zijn datacenters grotendeels op energie van kolencentrales te laten draaien. Daarnaast vraagt Greenpeace het publiek een petitie te tekenen waarin Apple wordt opgeroepen over te stappen op duurzame energie.

Kritisch rapport

Het is de tweede keer in korte tijd dat Greenpeace kritiek uit op Apple. Onlangs publiceerde de milieuorganisatie een rapport waaruit bleek dat de infrastructuur achter Apple's iCloud grotendeels wordt aangedreven op kolenenergie. iCloud draait in een groot datacenter in Maiden, North Carolina in de Verenigde Staten.

[youtube]cFiHOuucmRQ[/youtube]

De actie van Greenpeace in de Apple Store in Amsterdam

Apple is druk bezig met het installeren van zonnepanelen op een veld vlakbij het datacenter. Greenpeace is van mening dat de zonnepanelen een stap in de goede richting zijn. Desondanks stelt de organisatie dat de zonnepanelen ondanks de grote investeringen van Apple slechts een klein deel van de energie zal leveren die het datacenter verbruikt.

Reactie

In een reactie op het kritische rapport liet Apple eerder weten dat de cijfers van Greenpeace niet kloppen. Het datacenter zou bij volle capaciteit 'slechts' maximaal 20 Megawatt verbruiken. Datacenterexpert Dirk Harryvan van Mansystems stelt dat beide partijen er naast zitten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000