Apple test kwaliteit van Europese 4G-netwerken

© PXimport

Apple test kwaliteit van Europese 4G-netwerken

Geplaatst: 1 december 2012 - 09:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie

Apple is niet gerust op de kwaliteit van Europese 4G-netwerken. Het bedrijf test daarom de 4G-netwerken van Europese telecomproviders voordat het bedrijf de iPhone 5 geschikt maakt voor de Europese 4G-netwerken.

Telecoms.com meldt dat de Zwitserse telecomprovider Swisscom de werkwijze van Apple bevestigd. De provider lanceerde onlangs zijn eigen 4G-netwerk, maar kon hierbij niet direct de 4G-functionaiteiten van de iPhone 5 demonstreren. Apple zou het 4G-netwerk eerst willen testen zodra het netwerk volledig live is om zeker te stellen dat de 4G-verbinding van voldoende kwaliteit is.

Geshockeerde telecomproviders

De maatregel van Apple lijkt niet goed te worden ontvangen in de telecomsector. Telecoms.com stelt dat veel providers geshockeerd zijn door de werkwijze van Apple. Eén telecomprovider stelt tegen Telecoms.com dat het testen van 4G-netwerken demonstreert wie de leiding in de telecomsector daadwerkelijk in handen heeft.

Telecomproviders zijn echter ook van mening dat de maatregelen van Apple en positieve werking zullen hebben. Marcus Weldon, CTO van Alcatel-Lucent, stelt dat Europese gebruikers de meerwaarde van een 4G-netwerk doorgaans laag inschatten. De controles van Apple helpen volgens de CTO telecomproviders in te spelen op dit gevoel en te bewijzen dat 4G-netwerken wel degelijk grote verbeteringen met zich meebrengt ten opzichte van 3G-netwerken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000