Handleiding: Software-updates voor de Mac die je niet wilt installeren verbergen

© PXimport

Handleiding: Software-updates voor de Mac die je niet wilt installeren verbergen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 15 mei 2013 - 10:44

Aangepast: 16 november 2022 - 10:04

Wouter Hoeffnagel

Software-updates worden op de Mac standaard aangeboden. Updates die je niet direct installeert worden net zo lang aangeboden tot je dit alsnog doet. Wil jij een bepaalde update echter helemaal niet installeren? Dan kan je deze op de updatelijst verbergen. In dit artikel lees je hoe je een software-update op de Mac kunt verbergen of juist weer zichtbaar kunt maken.

Wat is software-update?

Software-update is een updatemechanisme dat is verwerkt in OS X, het besturingssysteem van de Mac. Software-update controleert continu of nieuwe updates beschikbaar zijn voor software die jij hebt geïnstalleerd. Eventuele updates worden direct aan je aangeboden, zodat je deze gelijk kunt installeren en je software dus altijd volledig up-to-date houdt.

Update niet installeren

Allerlei redenen kunnen je echter ertoe bewegen een bepaalde update niet te installeren. Zo is het mogelijk dat een bepaalde feature die jij simpelweg niet kan missen in een vernieuwde versie niet meer aanwezig is of kan een update fouten bevat waardoor bijvoorbeeld wordt aangeraden niet naar deze versie te upgraden. Houd er wel rekening mee dat het niet updaten van software kan betekenen dat beveiligingsgaten in software niet worden gedicht. Hackers kunnen deze beveiligingsgaten gebruiken om je Mac met malware te besmetten. Het niet installeren van een update is dan ook volledig op eigen risico.

Software-update biedt je automatisch alle beschikbare updates aan en blijft deze net zo lang vertonen tot je de updates allemaal hebt geïnstalleerd. Wil jij een update niet installeren? Dan kan het vervelend zijn dat je met enige regelmaat de update toch te zien krijgt. Het is in dit geval gelukkig mogelijk de update in software-update te verbergen, zodat deze voortaan niet meer wordt aangeboden.

© PXimport

Klik in de menubalk op het Apple-logo en kies de optie 'Software-update' om de beschikbare updates te bekijken

Een update kan in korte tijd uit de updatelijst worden verwijderd. Klik op het Apple-logo dat wordt weergegeven in de menubalk van OS X en selecteer de optie Software-update. De Mac App Store wordt nu geopend en het tabblad Updates vertoond. OS X gaat eerst zoeken naar de laatste updates. Wacht dus tot dit proces is afgerond.

De Mac App Store toont nu een overzicht van alle beschikbare updates. Zit hier een update tussen die je niet wilt installeren? Klik dan op de knop Meer om alle informatie over de update te bekijken. Je krijgt nu te zien uit welke verschillende onderdelen de update bestaat. Zoek het onderdeel op dat jij niet wilt installeren. Klik vervolgens terwijl je de Control-knop ingedrukt houdt op de knop Update achter het onderdeel en selecteer de optie Verberg update. Wil je alle onderdelen niet installeren? Verberg dan apart ieder onderdeel van de update.

© PXimport

Een update die je niet wilt installeren kan uit de lijst met updates worden verwijderd

Update weer zichtbaar maken

Wil je een update die je hebt verborgen alsnog installeren? Ga dan opnieuw naar de Mac App Store en open in de menubalk het menu Store. Klik in dit menu op de knop Toon alle software-updates. Alle updates die je eerder hebt verborgen worden nu weer zichtbaar in de lijst met updates in de Mac App Store.

© PXimport

Met één druk op de knop maak je alle verborgen updates weer zichtbaar

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000