BlackBerry omarmt Android en zwaait BB10 vaarwel (voor nu)

Het einde lijkt in zicht voor BlackBerry 10, BlackBerry's eigen besturingssysteem. Er staan in 2016 geen smartphones gepland die hierop draaien, zo maakt het bedrijf bekend.

Waar ze dan wel gebruik van maken? Android. De BlackBerry Priv is blijkbaar succesvol genoeg dat er een opvolger komt. Naar verwachting komen er minstens twee nieuw Android-apparaten van BlackBerry uit in 2016. 

BlackBerry-baas John Chen verklaart dat in een interview met CNET tijdens CES. Het is een belangrijk jaar voor het bedrijf. Als de smartphonetak in 2016 niet winstgevig wordt, bestaat de kans dat deze wordt afgestoten.

Optimistisch

Chen noemt geen verkoopaantallen maar zegt dat het 'so far, so good' gaat met de Priv en dat hij er voorzichtig optimistisch over is. Sinds kort is het toestel ook in Nederland te bestellen via BlackBerry zelf, voor 779 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000