Apple wijzigt 'iPad WiFi + 4G' in 'iPad WiFi + Cellular'

© PXimport

Apple wijzigt 'iPad WiFi + 4G' in 'iPad WiFi + Cellular'

Smartphone & tablet

Geplaatst: 13 mei 2012 - 15:45

Aangepast: 16 november 2022 - 10:17

Wouter Hoeffnagel

Apple krijgt in allerlei landen veel kritiek op de manier waarop het bedrijf de nieuwe iPad adverteert. Apple heeft daarom in veel landen de tekst 'WiFi + 4G' gewijzigd in 'WiFi + Cellular'. De wijziging is op dit moment nog niet in de Nederlandse Apple Store aangebracht.

In al haar online winkels sprak Apple van een 'iPad WiFi + 4G'. Hier stapt Apple vanaf vandaag in een flink aantal landen vanaf en heeft de tekst gewijzigd in 'iPad WiFi + Cellular'. De wijziging is onder andere doorgevoerd in Groot-Brittannië, Australië, de Verenigde Staten, Canada, Verenigde Arabische Emiraten, Thailand, Singapore, Nieuw-Zeeland, Maleisië, Ierland en Hong Kong. In Nederland wordt het apparaat nog steeds als 'iPad WiFi + 4G' aangeboden.

Misleiding

Critici stellen dat Apple met de uitspraak 'iPad WiFi + 4G' klanten voorziet van valse informatie, aangezien de iPad WiFi + 4G niet geschikt is voor de 4G-netwerken die in veel landen beschikbaar zijn. Een Australische rechter besloot eerder dat Apple een waarschuwing moest plaatsen in zijn Australische online winkel. Apple heeft aan deze oproep inmiddels gehoor gegeven. In Nederland zijn op dit moment geen 4G-netwerken beschikbaar.

Bron: 9to5Mac

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000