Apple koopt concurrent Google Earth

Volgens een Canadese nieuwssite heeft Apple het online kaartenbedrijf Poly9 overgenomen. Het Canadese bedrijf bezit onder meer een interactieve 3D-aardbol die draait in de browser.

De Frans-Canadese nieuwssite Cyberpresse.ca meldt woensdag dat het in Quebec gevestigde bedrijf Poly9 is opgekocht door Apple. Een meerderheid van het personeel is in Cupertino aan de slag gegaan.

Poly9 maakt onder meer een Google Earth-achtige software, die beschreven wordt als een "cross-browser, cross-platform 3D-globe die zonder download werkt". Op de driedimensionale aardbol kan je realtime gegevens vinden van gebruikers.

Interactieve 3D-aardbol

Op de site van Poly9 staat dat de 3D-globe onder meer gebruikt wordt door Skype en LinkedIn. Op de site van Skype staat een interactieve 3D-aardbol waar iemands reis over de wereld op geprojecteerd is.

Volgens Cyberpresse.ca heeft Apple aan Poly9 gevraagd niks te melden over de overname. Apple heeft zelf ook geen melding gemaakt van de acqusitie. Het kantoor van Poly9 in Quebec is enkele weken geleden gesloten.

Placebase

Apple deed vorig jaar ook al een aankoop op online kaartengebied. Het bedrijf Placebase, dat een Google Maps-achtige applicatie maakt, werd in de armen van Cupertino gesloten.

In een Apple-vacature werd eind 2009 gezocht naar iemand die de Maps-applicatie op de iPhone "naar het volgende niveau" moest helpen. Dit alles tezamen voedt de speculatie dat Apple plant om Google Maps te vervangen op iOS.

© CIDimport

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000