Apple aangeklaagd wegens misleiding met nieuwe iPad

© PXimport

Apple aangeklaagd wegens misleiding met nieuwe iPad

Smartphone & tablet

Geplaatst: 27 maart 2012 - 08:08

Aangepast: 16 november 2022 - 09:36

Redactie

Apple misleidt Australische klanten door de 3G-variant van de nieuwe iPad te voorzien van de aanduiding 'WiFi + 4G'. De derde generatie iPad is niet geschikt voor Australische 4G LTE-netwerken.

Dit stelt de 'Australian Competition and Consumer Commission' (ACCC), de Australische mededingingsautoriteit. In een statement op zijn website laat de organisatie Apple daarom te hebben aangeklaagd. De ACCC eist dat Apple klanten een correcte weergave van de technische mogelijkheden van het apparaat.

Geen ondersteuning

Apple adverteert de 3G-variant van de nieuwe iPad als een WiFi + 4G-model. Het apparaat kan echter alleen verbinding maken met Amerikaanse 4G-netwerken. De frequenties die in Australië worden gebruikt voor het netwerk worden niet ondersteund. De WiFi + 4G iPads maken daarom verbinding met 3G-netwerken.

Ook in Nederland maakt de iPad WiFi + 4G gebruik van 3G-netwerken. Nederlandse providers zijn al wel begonnen met het testen van 4G LTE-netwerken, maar stellen voorlopig nog vooruit te kunnen met 3G-netwerken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000