Android Lollipop nu meest populaire Android-versie

Android KitKat is eindelijk ingehaald door Android Lollipop als populairste Android-versie. Dat blijkt uit nieuwe statistieken van Google.

Tijdenlang was Kitkat (Android 4.4) het meestgedraaide mobiele besturingssysteem. Momenteel heeft het nog altijd een marktaandeel van 34,4 procent. Maar Android 5.0 en 5.1 zijn samen goed voor een aandeel van 36,1 procent.

Toch is het niet bijzonder goed nieuws, gezien Android Lollipop alweer een tijdje achterhaald is. Android 6.0 Marshmallow is inmiddels een half jaar uit, maar is nog maar op 2,3 procent van alle Android-toestellen terug te vinden.

Afwachten

Consumenten zelf hebben doorgaans weinig keus of invloed op deze cijfers. Ze mogen hopen dat smartphone-fabrikanten de nieuwste Android-versies zo snel mogelijk aanbieden, of ze moeten de nieuwste, duurste toestellen kopen om up-to-date te blijven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000