7 dingen die je moet weten over Pokémon Go

7 dingen die je moet weten over Pokémon Go

Smartphone & tablet

Geplaatst: 8 juli 2016 - 10:47

Aangepast: 16 november 2022 - 09:47

Joris Peterse

Wellicht heb je je al afgevraagd waarom er opeens zoveel mensen met hun smartphone in de hand op straat ergens naar op zoek zijn. Dat is te danken aan de mobiele game Pokémon Go, die al een hype is voordat het officieel in Nederland beschikbaar is. Dit moet je weten over Pokémon Go!

1. Augmented Reality

Pokemon Go is een zogenoemde augmented reality-game. Je verzamelt Pokemons die in de echte wereld verschijnen. Door de camera op je smartphone zie je het gewone beeld op het scherm, aangevuld met Pokemons en andere onderdelen uit de game. Je vangt een Pokemon door een balletje naar het wezen te gooien. Je kunt deze Pokemons vervolgens trainen, laten knokken tegen andere Pokemons of verhandelen. Hiermee verdien jij, als Pokemon-trainer zijnde, ook ervaringspunten.

Blijkbaar zit er een Pokémon op m'n toetsenbord.

2. Kaartlezen

Op een kaart kun je precies zien wat er in je omgeving te vinden is. Pokémons, trainfaciliteiten, verzamelobjecten en meer. Leuk detail is dat de omgeving ook daadwerkelijk gebruikt wordt: aan het water zal je dus ook eerder water-Pokémons vinden. Je wordt dus door Pokémon Go actief aangemoedigd om naar buiten te gaan om actief Pokémons te zoeken, of in een later stadium tegenstanders te lijf te gaan. Wanneer je over straat loopt en er is een Pokémon in de buurt, dan geeft je telefoon een seintje.

Deze kaart doet erg denken aan de mobiele game Geocaching of Ingress, waarbij je bij laatstgenoemde de omgeving om je heen probeert te veroveren voor je team. De vergelijking is niet ontoevallig, de ontwikkelaars van Ingress zijn ook betrokken bij Pokémon Go. Sterker nog, wanneer je genoeg ervaringspunten hebt mag je ook zo'n team kiezen: rood, geel of blauw.

De echte omgeving wordt in Pokémon Go betrokken.

3. Beschikbaarheid

Pokémon Go is beschikbaar voor smartphones met Android en iOS. Niet voor tablets of Windows. Officeel is de game nog niet in Nederland beschikbaar. Een zoektocht in de Play Store of App Store levert geen resultaten op. Pokémon Go moet op korte termijn beschikbaar zijn in Nederland, een exacte datum is echter niet bekend. Maar er is een manier om het tóch te kunnen spelen.

4. Sideloaden

Androidgebruikers kunnen ook buiten de Play Store om apps installeren. Op deze manier is het dus alsnog mogelijk om Pokémon Go te spelen. Je vindt het installatiebestand (onder andere) op APKmirror.

5. Oppassen!

Pokémon Go heeft nu al voor de nodige hilariteit gezorgd: agenten van een politiebureau in Darwin, Australië worden gek van spelers die het bureau bezoeken om de Pokémon Sandshrew te vinden. Ze benadrukken spelers ook dat ze niet teveel in het spel moeten opgaan, omdat het anders voor gevaarlijke verkeerssituaties leidt.

6. Free to Play

Pokémon Go is gewoon gratis te installeren en spelen. Er wordt gebruikgemaakt van een free-to-play-verdienmodel. Hierbij kun je als speler items in het spel aanschaffen om beter te worden.

7. Hebbedingetjes

Voor de echte fanatiekelingen is er de Pokémon GO Plus. Een armbandje dat verbindt met je smartphone en een seintje geeft wanneer er een Pokémon in je omgeving is. Het armbandje kost zo'n veertig euro, plus vijf euro verzendkosten.

Laat hieronder je e-mailadres achter en wordt op de hoogte gehouden van tips en het laatste nieuws over Pokémon GO!

E-mailadres:

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief en mailings van Computer!Totaal

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000