Zo bespaar je energie, water, wasmiddel en tijd bij het wassen

Zo bespaar je energie, water, wasmiddel en tijd bij het wassen

Wassen & drogen

Geplaatst: 28 december 2022 - 08:30

Aangepast: 4 januari 2023 - 15:20

Redactie

Een wasmachine verbruikt nogal wat water en energie. En als je kiest voor een zuinig wasprogramma dan wordt er juist veel tijd gebruikt. Wil je graag zuinig wassen, dan zijn er enkele hardnekkige misverstanden. In deze video leggen we je daar alles over uit.

Denk je aan verbruik van je wasmachine, dan denk je al snel aan energie. Maar houd hierbij ook rekening met wasmiddel en wasverzachter. Een ecostand bespaart energie, en vaak ook water, maar zal meer tijd verbruiken. En zuiniger wassen door te beknibbelen op centrifugeren? Dat hoeft ook niet persé goed te zijn voor je energieverbruik.

Hoe je wel zuinig kunt wassen - en dan hebben we het ook over wasmiddelen, tijd en water - leggen we je uit in deze video, waarbij we zes misverstanden over zuinig wassen verhelderen.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je het op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Lees ook: vijf misverstanden over zuinig wassen

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000