Windows 8.1: Alles wat je moet weten!

© PXimport

Windows 8.1: Alles wat je moet weten!

Software

Geplaatst: 18 oktober 2013 - 12:48

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie Computer!Totaal

Microsoft heeft deze week het langverwachte Windows 8.1 gelanceerd in Nederland. Het besturingssysteem wordt als gratis update aangeboden aan alle Windows 8-gebruikers, en belooft veel pijnpunten van Windows 8 aan te pakken. Hieronder vind je alle reviews, previews en How To's over Windows 8.1.

Nieuws: Microsoft lanceert Windows 8.1

Datum: 18 oktober 2013

Microsoft heeft vrijdag zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8.1 officieel gelanceerd. Het vernieuwde OS is sinds gisteren al gratis te downloaden voor gebruikers die reeds met Windows 8 werken.

De eerste grote update voor Windows 8 is binnen een jaar ontwikkeld en afgerond. Het Start-scherm van de touch-interface Modern UI (voorheen Metro) is meer aan te passen, met app-tegeltjes van verschillende formaten. Op het bekende desktopscherm is nu weer een Start-knop te vinden, vergelijkbaar met die bedieningsoptie in Windows van vóór versie 8. Microsoft benadrukt: "We hebben naar je geluisterd".

© PXimport

Lees de rest van het artikel over de lancering van Windows 8.1.

How To: Upgraden naar Windows 8.1, zo doe je dat

Datum: 18 oktober 2013

Microsoft heeft donderdag Windows 8.1 als update vrijgegeven voor bestaande Windows 8-gebruikers. Maar hoe download je deze grote update eigenlijk? Wij leggen het je stap voor stap uit.

Microsoft gebruikt de Windows Store voor het uitrollen van zijn nieuwe besturingssysteem. Gebruik je al Windows 8 dan ben je ongetwijfeld bekend met deze online winkel voor apps en software. Zorg er wel voor dat je minimaal 3 GB aan vrije schijfruimte hebt, anders kan het nieuwe OS niet geïnstalleerd worden.

© PXimport

Lees verder over de installatie van Windows 8.1.

Review: Windows 8.1 - Microsofts grote compromis

Datum: 18 oktober 2013

Microsoft heeft Windows 8.1 eindelijk vrijgegeven; een diepe en cruciale vernieuwing van het Windows 8-ideaal. De tijd van speculatie is dus voorbij. Zal Windows 8.1 de fouten van Windows 8 goedmaken? Wij gingen met de definitieve code van het besturingssysteem aan de slag.

Voor Microsoft werd de ontwikkeling van Windows 8 geleid door het mantra "geen compromissen". Pc of tablet, moderne apps of traditionele desktopsoftware, stralende schoonheid of simpelweg productiviteit, Windows 8 was het besturingssysteem dat het allemaal zou moeten bieden.

© PXimport

Lees de volledige review van Windows 8.1.

How To: Maak een handige snelkoppeling naar pc-instellingen

Datum: 18 oktober 2013

Microsoft heeft deze week Windows 8.1 vrijgegeven; een forse update voor het Windows 8-besturingssysteem dat veel problemen belooft op te lossen. Het is echter nog altijd lastig om snel het menu pc-instellingen te openen, en daarom laten we zien hoe je eenvoudig een snelkoppeling maakt.

In zowel Windows 8 als Windows 8.1 is het niet voor iedereen duidelijk hoe je nou snel bij het menu pc-instellingen komt. Je weet vast wel dat je hiervoor op Instellingen moet klikken in de Charms Bar, maar in het volgende menu is Pc-instellingen wijzigen om onduidelijke redenen weggestopt onder een rij icoontjes, helemaal onderaan de lijst.

© PXimport

Lees hier de volledige tip voor Windows 8.1.

How To: 5 startmenu's voor Windows 8.1

Datum: 17 oktober 2013

Windows 8.1, dat vandaag gelanceerd wordt in Nederland, brengt de Startknop terug, maar niet het menu. Deze tools doen dat wel.

Het vandaag officieel verschenen Windows 8.1 brengt de Startknop terug, maar niet het menu. Als jij één van de vele mensen bent die vooral het Startmenu mist in Windows 8, heb je één van deze utilities nodig. Ze brengen het klassieke pop-up Startmenu van Windows 7 en XP terug en voegen daar wat extra functionaliteit aan toe.

© PXimport

Lees hier over de 5 alternatieve startmenu's voor Windows 8.1.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000