'WhatsApp straks op pc te gebruiken'

© CIDimport

'WhatsApp straks op pc te gebruiken'

Software

Geplaatst: 13 december 2014 - 14:51

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:50

Redactie

WhatsApp op de pc kunnen gebruiken is tot nu toe altijd één van de meestgevraagde features van de chatdienst geweest, maar tot nu toe was dat nog niet mogelijk. Toch lijkt het erop dat WhatsApp werkt aan een desktop-versie, maar je WhatsApp toch op je computer kunt gebruiken. Dat ontdekte AndroidWorld nadat het de broncode van de nieuwste WhatsApp-versie uitploos.

Daaruit zou blijken dat WhatsApp werkt aan een webversie van de dienst, die in de browser te gebruiken is.

QR-codes

AndroidWorld ontdekte onder andere dat in de code van de app aanwijzingen stonden die hintten op een pc-versie. Zo wordt er een paar keer gesproken over QR-codes. Die worden vooral gebruikt om informatie vanaf een ander scherm op je telefoonscherm te krijgen (via een QR-code-lezer). Daaruit kun je volgens AndroidWorld opmaken dat WhatsApp je straks een QR-code laat zien op een speciale website, waar je kunt chatten zodra je de code scant.

Web.WhatsApp.com

Uit de code wordt niet meteen duidelijk welke website dat zou zijn, maar AndroidWorld ontdekte verder dat web.whatsapp.com geregistreerd is en dat die site is afgesloten met een inlogsysteem. Dat zou erop kunnen duiden dat je vanaf die website binnenkort WhatsApp kunt gebruiken.
<3>Veelgevraagd Een pc-versie van WhatsApp is één van de functies die gebruikers het liefst zouden willen zien. Veel alternatieven voor WhatsApp hebben al een desktop-variant - denk bijvoorbeeld aan Google Hangouts, Facebook Messenger of Telegram.

Het lijkt erop dat de chatdienst goed kijkt naar hoe Telegram zijn webdienst aanbiedt. Dat WhatsApp-alternatief stuurt namelijk ook een persoonlijke code naar je telefoon waarmee je op je pc verder kunt chatten.

Nog niets zeker

Het is nog lang niet duidelijk of WhatsApp écht aan een pc-versie werkt, of dat het alleen nog maar experimenteert. Als de pc-versie er echt komt, is het ook maar de vraag wanneer dat precies is en hoe dat precies werkt. Maar het lijkt ons geen onlogische gedachte - WhatsApp heeft ruim een half miljard gebruikers, en hun wensen kun je moeilijk negeren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000