Zo draai je Popcorn Time in je browser

© PXimport

Zo draai je Popcorn Time in je browser

Geplaatst: 16 februari 2016 - 11:47

Aangepast: 24 november 2022 - 11:48

Chwhynny Overbeeke

De streamingdienst Popcorn Time is terug, en is nu zelfs vanuit de browser te gebruiken om films en series te kijken. Hier leggen we uit hoe je dit kunt doen. Let op: Het gebruik van de dienst wordt als zeer illegaal gezien, en is dan ook geheel op eigen risico.

Popcorn Time is een downloadprogramma waarmee je via BitTorrent illegaal series en films kunt streamen. Dit houdt in dat je ze meteen kunt gaan bekijken, in plaats van dat je moet wachten totdat de download voltooid is. Lees ook: Hoe gevaarlijk is het om Popcorn Time te gebruiken?

Popcorn Time werd eerder offline gehaald vanwege het illegale karakter van de streamingdienst, maar nu is er een nieuwe versie opgedoken waarvoor geen client geïnstalleerd hoeft te worden. Het is nu namelijk mogelijk om direct vanuit je browser te streamen. Hierdoor is het een stuk lastiger geworden om Popcorn Time opnieuw van het internet te verwijderen, want nu kan iedereen de dienst zomaar op een website zetten.

Torrents Time installeren

Om Popcorn Time te kunnen gebruiken, moet je Torrents Time, een browser plug-in voor Internet Explorer, Edge, Chrome, Firefox en Safari, installeren. Als deze plug-in eenmaal geïnstalleerd is, kun je vanaf elke website waarop de dienst gedraaid wordt de content streamen door op de torrent te klikken. De film of aflevering van een serie wordt dan gedownload en tegelijkertijd in je browser afgespeeld in een videospeler die deel uitmaakt van de plug-in. Het is bovendien mogelijk om de content via Chromecast, AirPlay en DLNA op je grote tv-scherm te bekijken.

De plug-in Torrents Time biedt ingebouwde VPN, zodat je via een beveiligde verbinding anoniem kunt streamen en downloaden. Als je van een dergelijke illegale dienst gebruikmaakt, is het aan te raden om altijd een VPN te gebruiken zodat je IP-adres niet getraceerd kan worden. Als je veel illegale content downloadt of verspreidt, kunnen daar namelijk flinke straffen op staan. Het gebruik van dergelijke illegale diensten is dan ook geheel op eigen risico.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000