Mozilla: Helft Firefox-gebruikers nog op Windows 7

Mozilla maakt bekend dat de helft van alle Firefox-gebruikers nog altijd Windows 7 draait. Het Firefox Hardware Report maakt dat duidelijk via geanonimiseerde data.

Het bedrijf maakt die data met name inzichtelijk voor developers, die daarmee 'de Firefox-ervaring' voor gebruikers van de browser kunnen verbeteren. De meest recente cijfers zijn afkomstig uit september 2016. Windows 7 heeft daar nog een aandeel van 45 procent. Windows 10 draait op 26 procent van de pc's, en Windows XP eindigt als derde met toch nog een aandeel van 10 procent.

CPU en GPU

Uit de statistieken blijkt ook dat meer dan 60 procent van de Firefox-gebruikers een dualcore-processor bezit, tegenover 20 procent met een quadcore. CPU's zijn grotendeels van het merk Intel, met snelheden die schommelen tussen de 2,3 GHz en 2,69 GHz. Ook valt op dat de meeste gebruikers geen dedicated videokaart hebben, maar het stellen met een on-board GPU.

RAM, Flash en resolutie

Een derde van de Firefoxers  heeft 4 GB RAM, maar Mozilla merkt op dat 8 GB in opkomst is. 77 procent van de computers heeft Flash geïnstalleerd. Dat aantal neemt af, want in mei 2016 was dat percentage nog 82 procent. Tot slot wordt de resolutie van 1366 x 768 pixels het vaakst gemeten - een laptopresolutie bij uitstek. Daarna is 1920 x 1080 het meest vertegenwoordigd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000