Gratis films streamen zonder Popcorn Time

© PXimport

Gratis films streamen zonder Popcorn Time

Geplaatst: 18 september 2015 - 03:42

Aangepast: 14 december 2022 - 15:16

Redactie Computer!Totaal

Popcorn Time is een populaire dienst om films en series te streamen, maar het is niet helemaal - of zelfs helemaal niet - legaal. Gelukkig zijn er andere manieren om toch je favoriete films en series te kijken, zonder dat je daarvoor illegaal bezig hoeft te zijn.

Popcorn Time

Time4Popcorn

Onder filmliefhebbers is Popcorn Time momenteel een populair programma om films mee te bekijken. Logisch, want het aanbod is zeer groot, de videokwaliteit is prima in orde en de interface ziet er ook nog eens gelikt uit. Popcorn Time streamt films via het torrent-protocol naar je pc. Tijdens het afspelen download je een klein stukje van de film. Daarnaast deel je de beelden automatisch met andere gebruikers. Uploaden en downloaden van auteursrechtelijk beschermde bestanden is verboden. Houd deze regel in je achterhoofd bij de verkenning van dit programma. Lees ook: Hoe gevaarlijk is het om Popcorn Time te gebruiken?

 

© PXimport

Downloaden

Je downloadt het installatiebestand hier. Er zijn versies voor Windows, OS X en Linux. In deze workshop gaan we uit van de Windows-editie, ten tijde van schrijven is Beta 4.2 de nieuwste versie. Klik op Download Beta 4.2 en open het bestand Popcorn-Time.exe. Via Next neem je alle stappen door. De installatiewizard downloadt op eigen houtje de resterende bestanden van Popcorn Time. Klik ten slotte op Finish. Er verschijnt een venster met het verzoek om de freeware met zoveel mogelijk mensen te delen. Na even wachten komt de gebruikersomgeving tevoorschijn.

 

© PXimport

Films afspelen

In tegenstelling tot bittorrentclients is het met Popcorn Time niet nodig om eerst allerlei instellingen te configureren. Je hoeft bijvoorbeeld niet te controleren of je router bittorrentverkeer blokkeert. Het afspelen van een film of serie is dan ook vrij eenvoudig. Zoek een interessante film of serie uit en klik op de blauwe knop WATCH IT NOW. Popcorn Time maakt vervolgens verbinding met het bittorrent-netwerk. Afhankelijk van hoeveel gebruikers de film delen, kan het even duren voordat er beeld verschijnt. Zeker titels die minder populair zijn, hebben soms lange wachttijden.

 

© PXimport

Instellingen

Popcorn Time is een overzichtelijk programma waarmee je zonder ingewikkelde handelingen naar leuke films en series kunt kijken. Wil je meer controle, dan kun je toch enkele instellingen aanpassen. Klik rechtsboven maar eens op Settings (pictogram met tandwieltje). Bij het onderdeel Default language pas je eventueel de taal aan. Momenteel bestaat er helaas geen Nederlandse vertaling, maar je kunt de taal bijvoorbeeld wel instellen op Duits of Frans als dat je beter ligt dan Engels. Popcorn Time downloadt telkens een stukje vanaf het bittorrent-netwerk naar je pc. Bij Cache folder selecteer je eventueel een andere opslagmap.

 

© PXimport

VPN-verbinding

Via Popcorn Time worden er voornamelijk auteursrechtelijk beschermde bestanden aangeboden. Het is officieel niet toegestaan om deze films te downloaden en te delen met andere gebruikers. Hoewel de kans klein is dat auteursrechtorganisaties Popcorn Time-leden massaal gaan aanklagen, gebruik je het programma voor de zekerheid anoniem. Popcorn Time is in staat om je pc met een VPN-netwerk te verbinden. Omdat je internetverkeer dan via een beveiligde verbinding gaat, ben je volledig anoniem. Klik bovenaan op VPN (pictogram met hangslotje) en Connect om de functie te activeren.

 

© PXimport

Alternatieven

Kodi

Een van de alternatieven voor Popcorn Time is Kodi. Als je naar de site gaat kun je het Kodi-mediacentrum downloaden voor onder andere Windows, Android en OS X. Na een korte download en installatie start het programma op en kun je videokanalen toevoegen. Deze zijn te vinden onder add-ons en bieden een database aan films die je kunt streamen.

Kodi biedt verschillende databases waaruit je kunt putten als je ze hebt toegevoegd aan je mediacentrum. Ditzelfde geldt voor de ondertitels, waar een aparte add-on voor gemaakt is. Het grootste voordeel is dat Kodi ook te bekijken is via smartphones en tablets.

Youtube

YouTube is een onuitputtelijke bron van video's, series en films. Met de zoekbalk bovenin kun je gemakkelijk en snel toegang krijgen tot de video's die je zoekt. Dat is tenminste als die film of serie wordt aangeboden. Door de bestaande auteursrechten komt het met enige regelmaat voor dat producten uit de database worden gehaald.

Je moet ook goed zoeken naar de juiste versie die je wilt zien; niet elke video wordt met Nederlandse ondertiteling aangeboden of in de origineel gesproken taal. Als je dat wel belangrijk vindt, moet je met duidelijke termen aan het zoeken gaan binnen YouTube.

MoviesHD.co

In tegenstelling tot Popcorn Time hoef je bij MoviesHD.co niets te downloaden voordat je een film kunt kijken. Je typt enkel de naam van de site in om naar de filmdatabase te gaan. De filmcategorieën staan bovenin het scherm van links naar rechts uitgestald en als je op een genre drukt, kun je onderaan de pagina zien hoeveel pagina's er met films gevuld zijn.

De zoekmachine is de meest belangrijke functie van de video-on-demand-dienst, want het aanbod bij MoviesHD is een stuk kleiner dan bij Popcorn Time. Een ander beperking is dat er geen ondertiteling bij de films zit en dat de nieuwste films veelal ontbreken.

 

© PXimport

Het beste alternatief voor Popcorn Time is vooralsnog XBMC.

Uitzendinggemist.net

NPO en RTL hebben los van elkaar een eigen dienst waar eerder uitgezonden programma's bekeken kunnen worden. Het aanbod van beiden wordt gecombineerd bij Uitzendinggemist.net. Je kunt zoeken naar kanalen, de populairste programma's of op naam van je favoriete serie. Alles wat daarvan is uitgezonden is op een pagina gebundeld en kan worden teruggekeken. Je wordt dan begeleid naar de NPO of RTL-pagina waar de content te vinden is. Uitzendinggemist.net is dus eerder een aanvulling dan een alternatief voor Popcorn Time, maar daardoor niet minder interessant.

Betaald

Technisch de beste

Netflix is technisch onze favoriete streamingdienst. De beeldkwaliteit op Full HD is goed en er is ondersteuning voor Dolby Digital 5.1-surroundgeluid. De dienst wordt breed ondersteund door smart-tv's, smartphones, tablets, spelcomputers, Apple TV en de Chromecast. Het aanbod groeit gestaag en de eigen series scoren goed op bijvoorbeeld IMDb. Daarnaast is het kinderaanbod goed.

 

© PXimport

Netflix richt zich steeds sterker op eigen series, te herkennen aan het Netflix-logo in de poster.

Netflix ****

Prijs

€ 8,99 (Full HD, 2 apparaten tegelijkertijd), € 11,99 (UHD, 4 apparaten tegelijkertijd)

Voor liefhebbers van Nederlandstalig

Videoland Unlimited is de dienst die het meeste doet denken aan Netflix met een bibliotheek waar je onbeperkt uit kunt streamen. Het aanbod is wel duidelijk veel meer Nederlandstalig. Naast het Unlimited-gedeelte biedt Videoland ook huur- en kooptitels aan, waardoor je voor in jou ogen betere titels wellicht extra moet bijbetalen.

Videoland Unlimited ***

Prijs

€ 10,- per maand (daarnaast huur en koop)

 

© PXimport

Je kunt binnen Videoland eenvoudig filteren op het Unlimited-aanbod dat je herkent aan een logootje.

Alleen films

Pathé Thuis is de enige dienst die een duidelijke keuze maakt: alleen films. Het is tegelijkertijd ook de enige die exclusief werkt met een huur- en koopmodel per titel. Jammer is wel dat een dienst, die zich richt op de nieuwste films, geen Dolby Digital 5.1-geluid ondersteunt en niet alle films in Full HD aanbiedt.

Pathé Thuis ***

Prijs

Huur en koop per titel

 

© PXimport

Pathé Thuis biedt een uitgebreide filmcollectie, maar alleen tegen een huur- of koopmodel per titel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000