Gratis apps om sneller te typen

© PXimport

Gratis apps om sneller te typen

Geplaatst: 24 juni 2018 - 05:29

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Stefanie Katzenbauer

Voor een hoop mensen zal gelden dat ze behoorlijk veel tijd al typend aan een toetsenbord doorbrengen. Of dat nou is terwijl je e-mails beantwoordt of verslagen/notulen/scripties aan het uitwerken bent. Niks is dan vervolgens irritanter om hetzelfde woord vijf keer te moeten backspacen omdat je je blijft vertypen. Maar niet gevreesd! Wij hebben hier een lijstje voor je met gratis apps om sneller te typen!

TypingClub - Rechttoe rechtaan

De TypingClub helpt je sneller typen zonder poespas. Als je de gratis versie (met advertenties) wil gebruiken kan je alsnog regelrecht starten met de lessen.

De lessen worden als een soort levels aangeboden en lopen tot wel 657 levels! Van tevoren kan je de optie selecteren om een zogenoemde ‘placement test’ te doen, die bepaalt bij welk van de 657 levels jij hoort te starten. Deze test geeft allerlei soorten gekke voorbeelden met af en toe een leuk feitje ertussen door. Zo leer je én typen en kan jij op feestjes leuke typfeitjes vertellen.

Typing Club

The typing cat - Spelend leren

The typing cat biedt buiten typlessen ook leuke typspellen mee waarmee je competitiedrang getriggerd wordt. Het werkt ontzettend verslavend om zoveel mogelijk woorden zo snel mogelijk te typen. Daarnaast bieden ze ook een test aan waarbij gemeten wordt hoever je typvaardigheid al ontwikkeld is. Als je een account aanmaakt dan wordt je voortgang voor je bijgehouden. 

The typing cat

Media has no description

© PXimport

Ratatype - Voor de beginner

Ratatype is de ideale website voor de beginnende typer. Als je nog steeds naar het toetsenbord kijkt en alleen je wijsvingers gebruikt om de toetsen één voor een in te drukken, dan is dit de website voor jou.

Ratatype besteedt eerst aandacht aan de houding die je zowel voor je rug als voor je vingers het beste kunt aannemen om zo ergonomisch als functioneel te kunnen werken. Vervolgens word je door vijftien typlessen begeleidt. Hierbij wordt de focus voornamelijk gelegd op het juist raken van de toets met de juiste vinger.

Ratatype

Keybr - Direct resulaat

Keybr is een website die je oefenzinnen geeft om na te typen. Hij start heel rustig en gebruiksvriendelijk waarbij de focus ligt op enkele letters. Tijdens het typen wordt je voortgang bijgehouden en laat Keybr je zien waar je vingers op het toetsenbord moeten zitten.

Bovenin staat duidelijk je score, het aantal fouten en de snelheid waarmee je typt.

Ook handig: er is geen registratie voor nodig dus je kunt meteen aan de slag!

Keybr

Media has no description

© PXimport

Typing Academy - Overzichtelijk

Typing Academy is een zeer overzichtelijke site die meteen alle opties in een rijtje aanbiedt. Wil je eerst kijken hoe snel je al kunt typen? Doe dan de snelle typ test. Ook kun je rustig beginnen om te oefenen met tien vingers te typen. De site is vergelijkbaar met TypingClub maar biedt wat minder niveaus om doorheen te lopen en is net iets overzichtelijker.

Typing Academy

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten